Producția Volta de camioane electrice de mic tonaj va demara în 2024

Autor: Mihai Morcovescu 15 dec. 2021 Știri auto

Producătorul suedez de camioane electrice Volta Trucks anunță că viitoarele sale vehicule de 7,5 și 12 tone vor intra în producție în 2024. Astfel, acestea au intrat în faza de dezvoltare, fiind selectat un singur concept de design.

Aceste camioane cu zero emisii de mai mic tonaj vor putea fi folosite în anumite regiuni din Europa și în zilele în care „frații” mai mari nu au acces.

Testele vor începe în 2023

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noile camioane Volta vor prelua conceptul de cabină distinctivă al scandinavilor. Acesta plasează șoferul în mijlocul cabinei, o poziție care, potrivit companiei, oferă niveluri de vizibilitate și de siguranță excelente.

Camioanele Volta de 7,5 și de 12 tone vor fi dezvoltate de la zero și au fost proiectate de britanicii de la Astheimer Design. Producătorul suedez spune că procesul de dezvoltare se va derula într-un ritm foarte alert.

Astfel, se așteaptă ca o flotă-pilot de vehicule să ajungă pe pistele de testare în 2023. Producția de serie a camioanelor cu zero emisii de mic tonaj va fi demarată un an mai târziu, în 2024.

Volta Zero, primul camion electric al suedezilor

Volta a început în luna noiembrie, la uzina din Coventry (Anglia), producția primului său camion „full electric”. Este vorba despre un camion de 16 tone, botezat Zero. Acesta este capabil să parcurgă cu o singură încărcare între 153 și 201 km și este ideal pentru companiile care fac livrări într-un oraș.

La începutul anului 2021, reprezentanții Volta și-au făcut cunoscută strategia „Road to Zero Emissions”. Aceasta prevede că producătorul de camioane electrice va lansa vehicule 100% electrice la Londra și la Paris.

Camioanele vor debuta ulterior și pe piețele din Milano, Madrid, Randstad (Olanda) și regiunea Rhine-Ruhr (Germania). Constructorul suedez se așteaptă ca vânzările la noile camioane să crească de la 14.000 de unități anual în 2024, la 27.000 de unități până în 2025.

Sursa: Volta Trucks

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volta Trucks


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide