Când începe Programul Rabla 2022? Care va fi bugetul pentru „electrice”?

Autor: Mihai Morcovescu 10 dec. 2021 Știri auto

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut noi precizări importante despre Programul Rabla 2022 pentru automobile. Cea mai importantă informație oferită de oficialul român se referă la faptul că programul va demara anul viitor la 1 februarie.

De asemenea, ministrul Barna a declarat că programul are ca scop reducerea parcului auto vechi din România. Aceasta este o măsură cerută atât pe plan național, cât și de Uniunea Europeană.

Buget triplat pentru „electrice”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Principalul scop al Programului Rabla 2022 va fi același ca în anii anteriori. Este vorba despre susținerea financiară a cetățenilor români cu posibilități limitate care doresc să renunțe la vechea mașină și să-și achiziționeze una nouă.

Campania de anul viitor dedicată mașinilor vechi va veni cu un buget destinat vehiculelor electrice de trei ori mai mare comparativ cu cel din 2021. În același timp, ministrul Barna a precizat că bugetul pentru automobilele convenționale cu combustie internă, care se încadrează la „Rabla Clasic”, va crește cu peste 50%.

Este clară intenția autorităților române de a încuraja achiziționarea unui vehicul cu zero emisii. De asemenea, creșterea bugetelor alocate Programului Rabla 2022 înseamnă scoaterea din circulație a peste 80.000 de autoturisme care sunt mai vechi de opt ani.

Totodată, ministrul Tanczos Barna a adus lămuriri în ceea ce privește tichetele multiple. „Lucrăm la eficientizarea programului Rabla Clasic și Rabla Plus. Vorbim cu producătorii și importatorii de mașini pentru a găsi o soluție mai eficientă pentru 2022. Analizăm varianta tichetelor multiple, analizăm varianta obligativității pentru mașinile electrice de a scoate obligatoriu din circulație o mașină veche, analizăm impactul programului asupra mașinilor mai vechi de 15 ani sau mai vechi de 8 ani. Este o analiză care se va finaliza în luna ianuarie”, a mai declarat ministrul Barna la Antena 3.

Sursa: Mediafax

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide