Ministrul Mediului anunță că nu se mai fac înscrieri pentru programele Rabla și Rabla Plus

Autor: Daniel Samoilă 02 dec. 2021 Știri auto

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, a anunțat că nu se mai fac înscrieri pentru programele Rabla și Rabla Plus.

Românii se mai putut înscrie la cele două programe până pe 3 decembrie. Motivul? Barna susține că fondurile pentru acest programe s-au epuizat și înscrierile vor fi reluate în 2022.

„S-au epuizat fondurile alocate pentru 2021. Este un an în care am triplat bugetul la Rabla Plus și am dublat bugetul la Rabla clasic. Este un an cu număr maxim de autoturisme finanțate prin Rabla clasic și un număr nemaiîntâlnit de mașini electrice finanțate prin Rabla Plus”, a explicat Barna, pentru digi24.ro.

Programele Rabla și Rabla plus, reluate din 2022

Barna a precizat că programele Rabla și Rabla Plus vor fi mai disponibile din februarie 2020. Până pe 1 februarie vor rămâne suspendate.

„Până la 1 februarie programul se suspendă, nu se oprește. Va continua anul viitor. Vom opera câteva modificări pentru a crește eficiența programului, pentru a scoate din circulație cât mai multe mașini poluante, astfel încât programul să-și atingă ținta adevărată, de a scoate cât mai multe din mașinile care poluează în România”, a mai spus Tanczos Barna, pentru digi24.

România și-a propus prin programul PNRR să scoată cel puțin 250.000 de mașini poluate din trafic până în 2026.

Cum puteai proceda ca să cumperi o mașină prin programul Rabla

Autoritățile au modificat programul Rabla de anul acesta, astfel că prima acordată pentru cumpărarea unei mașini în programul Rabla Plus a crescut de la 6.500 de lei la 7.500 de lei.

Pentru accesarea banilor oferiți în cadrul programului Rabla Plus, o persoană fizică trebuie să parcurgă următorii pași:

  • înscrierea la un dealer de mașini/ motociclete. Acolo se obține o notă de înscriere în program, ce are acum o valabilitate de 240 de zile de la data emiterii (înainte era de 150 de zile);
    apoi, solicitantul are cel mult 60 de zile în care trebuie să caseze autovehiculul vechi;
    ulterior, solicitantul revine la dealer, unde se încheie formalitățile de achiziție a mașinii noi.
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide