Când începe Tesla producția de serie la fabrica din Berlin

Autor: ProMotor 11 feb. 2022 Știri auto

Tesla Gigafactory Berlin ar putea obține undă verde pentru a începe producția la mijlocul lunii martie, cu câteva luni mai târziu decât ar fi vrut oficialii companiei.

Aprobarea pentru a începe producția a fost amânată de mai multe ori. Tesla a schimbat în mod repetat cantitățile de substanțe chimice toxice care se puteau scurge în accidente.

Oficialii nu au evaluat încă planurile Tesla pentru curățarea apelor uzate. Abia atunci uzina poate primi permisele necesare.

Tesla nu a primit încă o licență de funcționare

Tesla nu a primit încă o licență de funcționare. Aceasta va fi acordată după ce uzina va primi aprobarea. Compania americană plănuia să înceapă producția la Gigafactory Berlin vara trecută, dar mai multe întârzieri în procesul birocratic și procese au împiedicat aprobarea finală.

Directorii Tesla au recunoscut că nu se așteptau ca nici Gigafactory Berlin, nici Gigafactory Texas să înceapă producția până la sfârșitul anului 2021. În schimb, CFO Zachary Kirkhorn a declarat că așteptările erau ca fiecare fabrică să funcționeze la începutul anului 2022.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

CEO-ul Elon Musk a declarat că ambele fabrici așteaptă aprobarea diferitelor agenții guvernamentale pentru a începe producția.

Producția a început deja la ambele fabrici, dar Tesla nu poate livra niciunul dintre vehicule până când fabricile nu primesc anumite aprobări. De exemplu, Tesla așteaptă certificarea finală a Model Y în Texas, care pare a fi unul dintre pașii finali înainte ca compania să poată începe efectiv să livreze mașini.

Tesla şi-a propus să ajungă rapid la un ritm de producţie de 500.000 de vehicule pe an la uzina sa de lângă Berlin.

Angajații noii fabrici de lângă Berlin sunt remunerați mai slab comparativ cu cei din uzinele producătorilor germani de automobile. Potrivit IG Metall, principalul sindicat auto din Germania, salariile pe care constructorul american le plătește sunt cu 20% mai puțin decât cele plătite de rivalii germani.

Sursa: teslarati.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide