Când vom avea semafoare inteligente în București?

Autor: David Andrei 06 nov. 2020 Știri auto

București va avea semafoare inteligente. Este promisiunea făcută de noul primar general al Capitalei, Nicușor Dan. Când se va întâmpla acest lucru?

GALERIE FOTO

Șoferii din București așteaptă momentul de ani de zile. Capitala sufocată chiar și în condițiile în care școlile sunt închise și mulți angajați ai companiilor publice și private lucrează de acasă, are nevoie de un sistem inteligent de management al traficului, care să includă semafoare inteligente. Nicușor Dan promite că acest lucru s-ar putea întâmpla în doi ani.

“Bucureştiul are nevoie de o soluţie inteligentă pe care, este o promisiune, o vom realiza foarte curând, în doi ani, estimez, din momentul acesta, pentru ceea ce înseamnă semaforizare inteligentă, adică un sistem complet de management al traficului, corelat cu transportul public”, este planul edilului.

Primăria Capitalei nu are o bază de date actualizată privind mobilitatea

Noul prima general al Capitalei dezvăluie faptul că traseele transportului public din București nu au mai fost modificate din anii ’80. În ultimii 40 de ani, acestea au fost doar ajustate. “Nu există o bază de date actualizată privind mobilitatea”, explică edilul.

“Sunt deja şapte-opt ani de când s-a făcut ultima strategie de dezvoltare a Bucureştiului, am avut un colectiv foarte interesant de experţi, inclusiv internaţionali şi români care profesează în instituţii din străinătate, şi au spus că marea limitare a acestei strategii şi, în special, limitarea ei în ceea ce priveşte zona metropolitană a Bucureştiului vine din faptul că nu am avut nişte date pe care să ne bazăm“, a explicat Nicuşor Dan.

28 de milioane de euro s-ar fi investit în sistemul de management al traficului, potrivit datelor furnizate de fosta administrație a Capitalei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide