Când vor fi asfaltate gropile din Capitală. Șoferii au ajuns la capătul răbdării

Autor: Cristian Agatie 21 mai 2021 Știri auto

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat când vor fi asfaltate gropile din Capitală. Șoferii care circulă în București au ajuns la capătul răbdării din cauza străzilor pline de gropi, care le strică mașinile.

Intră în Galeria FOTO

Pentru cei care circulă zilnic în București, starea bulevardelor și a străzilor din capitala României reprezintă un motiv major de nemulțumire. În unele zone nu ai, practic, ce ocoli, gropile ocupând întreaga suprafață a drumului. Șoferii sunt furioși pentru că își distrug mașinile, iar acest lucru este agravat anul acesta de faptul că străzile nu au fost reparate după perioada de iarnă. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în București de foarte mulți ani, dar primarul Nicușor Dan spune că are o explicație pentru această delăsare.

Asfaltarea nu este singura problemă a Bucureștiului, care pare în acest moment un sat fără câini. Parcurile și spațiile verzi au rămas în paragină, proiectele de infrastructură stagnează, mobilierul stradal nu s-a mai reparat, iar deratizarea și dezinsecția nu au fost făcute nici la data redactării acestui articol. Nicușor Dan aruncă vina pe fosta administrație Firea, care a lăsat primăria cu conturile blocate. În plus, întârzierile în votarea bugetului au produs disfuncționalități în activitatea primăriei.

Când vor fi asfaltate gropile din Capitală: Primarul Nicușor Dan promite

„Avem trei restanțe în momentul acesta: dezinsecția, dezinfecția și deratizarea, gropile și iarba din parcuri. În săptămâna următoare o să începem rezolvarea fiecăreia dintre aceste probleme. Am avut o problemă și cu întârzierea bugetului și cu faptul că aceste servicii erau prestate de companiile municipale care nu au fost finanțate, nu mai au oameni, utilaje, ITP. În momentul acesta avem banii și, cu mici proceduri administrative, vom începe să rezolvăm”, a declarat Nicușor Dan.

Astfel, potrivit primarului general, acțiunea de astupare a gropilor din București ar urma să înceapă de săptămâna viitoare și să fie gata în aproximativ două luni, cu implicarea primăriilor de sector, care se vor ocupa fiecare de zona aferentă.

„O să începem probabil în cursul săptămânii viitoare. Mici intervenții au făcut și cei de la Administrația Străzilor. A fost o disfuncționalitate între Administrația Străzilor și primăriile de sector. Eu sunt, pentru că suntem în situația financiară în care suntem, sunt absolut de acord ca orice primărie de sector care vrea să se ocupe de reabilitate, de gropi pe orice stradă din București, să o poată face”, a mai spus primarul Capitalei.

Anul trecut, operațiunea de asfaltarea a gropilor apărute după iarnă a început încă din luna februarie. Ce-i drept, era an electoral, dar asta n-a ajutat-o pe Gabriela Firea să câștige încă un mandat la primărie. Pe de altă parte, în alți ani, drumarii Capitalei se apucau să asfalteze și arterele care aveau un asfalt impecabil, atât de greu era să găsești o denivelare în carosabil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide