Când vor fi eliberate noile cărţi de identitate ale maşinilor şi ce modificări apar

Autor: Marius Vișan 29 iun. 2016 Știri auto
Când vor fi eliberate noile cărţi de identitate ale maşinilor şi ce modificări apar

 


Noul model al Cărţii de Identitate a Vehiculului (CIV) va începe să se elibereze abia după ce se va epuiza stocul existent de formulare din vechiul model, cel mai probabil până la sfârşitul acestui an, a anunţat instituţia, informează News.ro, citat de Digi24.

„Conform prevederilor legale, se va recurge la eliberararea modelului nou de document după ce vor fi consumate Cărţile de Identitate ale Vehiculului deja tipărite. RAR estimează că stocul actual de formulare CIV permite desfăşurarea corespunzătoare a activităţii până la sfârşitul anului în curs”, se arată într-un comunicat.

Partea bună este că indiferent de modul în care se va face tranziţia către următorul model, proprietarii maşinilor nu vor fi afectaţi financiar, costurile schimbării fiind suportate de Registrul Auto Român.

Modificările formularului CIV vizează în primul rând o mai bună structurarea a unor date deja existente în CIV, precum rubrici dedicate pentru numărul de omologare CE de tip, norma de poluare CE, cod naţional de emisii şi valoarea CO2.

Pe lângă acestea, formularul CIV va conţine şi informaţii noi privind vehiculul, precum distanţa dintre axe, sistemul de propulsie şi suspensie, masa reală şi masa maximă tehnic admisibilă a ansamblului de vehicule. De asemenea, vor fi renumerotate rubricile în concordanţă cu cele din certificatul de înmatriculare şi pentru creşterea lizibilităţii înscrisurilor.

Şeful RAR a mai spus pentru Digi24 că proprietarii de maşini din România nu vor fi obligaţi să-şi schimbe cărţile de identitate deja eliberate, care rămân valabile în continuare, şi nu sunt preconizate modificări ale preţului documentului.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide