Cantitatea de Bitcoin cumpărată de Tesla poluează cât 1,8 milioane de mașini

Autor: George Cristea 18 mart. 2021 Știri auto

Elon Musk vrea să salveze lumea și promovează electromobilitatea ca metodă de reducere a poluării. Cu toate acestea, Tesla a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Cantitatea de Bitcoin cumpărată de Tesla poluează cât 1,8 milioane de mașini timp de un an, arată un studiu realizat de Bank of America.

Intră în Galeria FOTO

Nu este niciun secret, „minarea” criptomonedelor este o operațiune care necesită cantități imense de energie electrică. Acestea alimentează adevărate centre de calcul care calculează „pedal to the metal”, 24 de ore din 24, operații complicate pentru validarea operațiunilor cu Bitcoin. Pentru realizarea acestor calcule, „minerii” sunt recompensați în Bitcoin – în prezent 6,25 Bitcoin pentru fiecare bloc de date calculat corect.

Dată fiind cantitatea de energie uriașă necesară pentru minarea de Bitcoin, Bank of America a calculat amprenta de carbon a achiziției în valoare de 1, 5 miliarde de dolari pe care a făcut-o recent Tesla. Analiștii au estimat emisii de carbon echivalente cu cele produse anual de 1,8 milioane de mașini, cu mult mai multe decât poate înlocui Tesla cu mașini electrice în trei ani de producție.

Cantitatea de Bitcoin cumpărată de Tesla poluează cât 1,8 milioane de mașini. Ce urmează

Potrivit Bank of America, energia folosită la nivel mondial de întreaga rețea Bitcoin este similară de cea folosită de țări ca Grecia, Olanda sau Cehia. La un preț de circa 50.000 de dolari pentru un Bitcoin, rețeaua înghite 0,4% din totalul de energie electrică generat de omenire.

În plus, generarea de Bitcoin este o operațiune extrem de poluantă. Potrivit Bank of America, 75% din rețelele de computere folosite la minarea de Bitcoin se află în China, unde producerea electricității se face în proporție mare din arderea cărbunelui. Prin urmare, cumpărarea unui singur Bitcoin la prețul de 50.000 de dolari are o amprentă de carbon de 270 de tone, echivalentă cu cea a 60 de mașini alimentate cu benzină.

BoA a mai arătat că emisiile de carbon din generarea de Bitcoin se află pe o spirală ascendentă pe măsură ce prețul criptomonedei crește. Acest lucru se întâmplă pentru că prețurile în creștere atrag tot mai mulți în activitatea de minare, care devine astfel mai profitabilă. Consumul de energie crește proporțional, la fel ca și emisiile de carbon.

sursa: Yahoo Finance

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide