Capitol rușinos: În Brașov a fost deschis circulației un pod renovat timp de 7 ani

Autor: Cristian Agatie 17 aug. 2021 Știri auto
Capitol rușinos: În Brașov a fost deschis circulației un pod renovat timp de 7 ani

În Brașov a fost deschis circulației un pod renovat timp de 7 ani. Este un capitol rușinos, potrivit primarului orașului Brașov, Allen Coliban.

Lucrările de renovare la Podul Fartec din oraşul Braşov au început în urmă cu şapte ani şi au fost finalizate zilele trecute. Astfel, obiectivul a putut fi redeschis circulaţiei auto.

„Au fost făcute toate testele necesare, inclusiv cele de încărcare statică şi s-a obţinut avizul Ministerului Transportului. Termenul a fost contant pus sub semnul întrebării, iar asta este bine, înseamnă că cetăţenii sunt atenţi. Mă bucur că ne-am încadrat în termenul promis, asta îmi conferă încredere și sper să le confere și brașovenilor pe viitor. De azi noapte se poate circula pe Podul Fartec”, a anunţat pe Facebook primarul Allen Coliban.

Edilul şef al Brașovului mai spune că astfel se închide un capitol ruşinos din istoria oraşului Braşov.

„Nu e un moment festiv, este un moment de închidere a unui capitol ruşinos de infrastructură a Brasovului: Acei 7 ani de zile în care podul acesta a fost în renovări. La preluarea mandatului, progresul la suprastructură era de 40%, după aproape 6 ani de zile de renovări”, a precizat Allen Coliban.

În Brașov a fost deschis circulației un pod renovat timp de 7 ani. Șoferii sunt profund nemulțumiți de cum a ieșit

Pentru reabilitarea podului, Primăria Braşov a plătit aproximativ 11 milioane de lei. În ciuda banilor cheltuiți și a timpului avut la dispoziție, brașovenii sunt total nemulțumiți de cum a ieșit podul în cele din urmă. Rosturile de dilatație sunt prost realizate, astfel că asfaltul este foarte denivelat la capetele de pod. Am putea spune, fără să greșim, că inaugurarea podului nu este nici pe departe închiderea unui capitol rușinos.

„Da’ testul paharului cu apă l-a făcut cineva? Dacă și ăsta mai e pod nou, cu denivelările alea… Adică pe bune, un alt caz de „merge și așa” sau „e mult mai bine decât ce-a fost”. Chiar nu se poate face o treabă la un standard de calitate?”, se întreabă un Brașovean.

„Ai perfecta dreptate. Azi dimineață m-am trezit de-a binelea la ieșire de pe pod de la zdruncinătură. Nu are rost testul cu paharul de apa. Nu știu cum au putut preda lucrarea așa”, îi răspunde un alt șofer.

„Numiți această lucrare finalizată domnule Primar? Sau ne pregătiți pentru mersul cu 30 la oră? Ați circulat pe pod? Exact, cu 30 trebuie să mergi dacă ții la mașină…”, comentează un altul.
Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide