Captură record de țigări depistată într-un TIR care încerca să intre în țară. Ce declarese șoferul în acte? VIDEO

Autor: ProMotor acum 2 luni Știri
Captură record de țigări depistată într-un TIR care încerca să intre în țară. Ce declarese șoferul în acte? VIDEO

În data de 31.07.2020, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român la volanul unei camion marca Volvo, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cărămidă din Grecia pentru o societate comercială din România.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al camionului, un perete fals în spatele căruia erau depozitate mai multe cutii ce conţineau ţigarete.

162.500 pachete cu țigări în valoare de 2.437.500 lei

Mijlocul de transport a fost dus la sediul Direcţiei Regionale Vamale Craiova, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 162.500 pachete cu țigări, în valoare de 2.437.500 lei.

În cadrul cercetărilor, şoferul a declarat că el este angajatul firmei care deţine camionul şi nu are cunoştinţă despre marfa ascunsă în interiorul acestuia.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015.


Sursa foto: politiadefrontiera.ro


Comentarii
Inchide