Carantină parțială. Se interzice circulația pe timp de noapte. București intră în scenariul roșu

Autor: David Andrei acum 3 luni Știri

București intră în scenariul roșu. În Capitală se instaurează carantină parțială începând de luni. Este anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis după ce a prezidat ședința de Guvern. Măsurile propuse de șeful statului vor fi dezbătute în ședința Consiliului Național pentru Situații de Urgență.

GALERIE FOTO

Circulația pe timpul nopții va fi interzisă. Propunerea a fost înaintată după ce s-au înregistrat peste 9.000 de cazuri noi de coronavirus în România. București intră în scenariul roșu, așa cum s-a întâmplat în luna martie. Premierul Ludovic Orban readuce în discuție declarația pe proprie răspundere. Orban explică faptul că, după ora 21, vor fi permise doar deplasările necesare. De exemplu, oamenii vor avea voie să meargă la serviciu sau să iasă din casă pentru a beneficia de servicii medicale.

Măștile devin obligatorii, în toată țara, în spațiile publice, indiferent că sunt în interior sau în exterior. Nu vor fi organizate piețe și târguri de Crăciun, iar copiii nu vor mai merge la școli și grădinițe. Președintele le recomandă companiilor din sectorul public și privat să revină sau să rămână în regim de telemuncă, acolo unde este posibil.

Magazinele se vor închide de la ora 21, iar circulația va fi restricționată pe timp de noapte.

Când se va instaura carantina parțială în București?

Măsurile anunțate de președintele Klaus Iohannis privind carantina parțială vor fi propuse în ședința Consiliului Național pentru Situații de Urgențe. Ulterior, acestea au nevoie de aprobarea în ședința de guvern pentru a intra în vigoare.

„Noi dorim să controlăm extinderea pandemiei și să dăm șanse medicilor să continue să trateze în spitale. Nu dorim să închidem economia, ci să luăm măsuri prin care oamenii să fie protejați”, a transmis șeful statului.

Aceste măsuri se vor aplica în București, dar și în șapte localități din jurul Capitalei, unde incidența cazurilor de infectare este de peste 3 la mie. Este vorba despre Brănești, Bragadiru, Dobroiești, Dragomirești Vale, Mogoșoaia și Popești-Leordeni. Localitățile Berceni și Dărăști sunt în scenariul roșu de la sfârșitul lunii octombrie.Comentarii
Inchide