Care este cel mai fiabil tip de motor disponibil pe mașinile din Europa. Rezistă sute de mii de KM

Autor: Cristian Gubandru 09 mai 2022 Știri auto

Cele mai utilizate motoare în industria auto europeană sunt motoarele cu 4 și 3 cilindri în linie, dar și cele cu 6 cilindri în linie sau V6. Însă, cel mai bun motor rămâne cel cu 6 cilindri în linie.

Cel mai fiabil, puternic, rezistent, echilibrat, ușor de reparat, bine amplasat, este motorul în 6 cilindri în linie, L6 (i6, l6). Este un motor extrem de echilibrat, pistoanele lucrează câte două.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Capota acestor mașini cu motoare cu 6 cilindri este destul de lungă, spre exemplu modelele BMW. Motorul este amplasat longitudinal, iar tracțiunea este spate. Este o proiecție clasică a unui automobil.

Ca și costuri, dacă comparăm un motor cu 6 cilindri în linie cu unul V6, manopera este mai mică pentru o distribuție, spre exemplu, întrucât operațiunea durează mai puține ore. Motorul care este mai simplu, este mai fiabil.

Un motor cu 6 cilindri în linie este mai bun decât un V6

Dacă ținem cont de greutate, număr de piese, motorul cu 6 cilindri în linie este mai bun decât un V6.

Motorul cu 6 cilindri în linie echipează modele BMW, Mercedes-Benz, noile modele Mazda, dar și pe mașini mai vechi fabricate de Nissan și Toyota.

Motorul diesel cu o turbină este mai fiabil decât cel cu mai multe turbine. Aceste motoare de 2,5 litri, 3 litri, dacă sunt servisate corect, pot merge fără probleme sute de mii de kilometri.

TOP branduri auto care au avut cele mai puţine probleme la motoare

  1. Honda, 0,29%, 1 din 344 de mașini
  2. Toyota, 0,58%, 1 din 171 de mașini
  3. Mercedes-Benz, 0,84%, 1 din 119 de mașini
  4. Volvo, 0,90%, 1 din 111 de mașini
  5. Jaguar, 0,98%, 1 din 103 de mașini

Un nou studiu arată că o serie de probleme care au apărut acum la mașinile electrice ar putea să nu le mai facă mai fiabile decât vehiculele cu motoare cu combustie internă. Un nou sondaj realizat de grupul de consumatori din Marea Britanie Which? dezvăluie că proprietarii de vehicule pe benzină sau diesel raportează mai puține probleme în primii patru ani de utilizare decât proprietarii de vehicule electrice.

Sursa: 99Vehicles YouTube

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide