Care este muzica preferată de români atunci când conduc

Autor: George Cristea 16 dec. 2020 Știri auto

Muzica face parte indisolubilă din experiența unei călătorii cu mașina. Un studiu realizat de Skoda a încercat să arate care este muzica preferată de români atunci când conduc. Rezultatele au fost surprinzătoare.

Intră în Galeria FOTO

Comuniștii au încercat să vândă mașini fără radio și știți ce s-a ales de ei. Muzica face parte din experiența unei călătorii și nu cred că există șoferi care să nu dea drumul la radio în momentul în care pleacă la drum. Cu siguranță, nu pentru a asculta cotelor apelor Dunării, ci pentru a se conecta emoțional la muzica preferată. Și pentru că este evident că nu toți preferă același gen de muzică, cei de la Skoda s-au gândit că ar fi interesant să afle care este muzica preferată de români atunci când conduc.

Desigur, experimentul organizat de Skoda nu este unul științific. În primul rând pentru că s-a adresat fanilor mărcii, și în al doilea rând pentru că genurile muzicale între care puteau alege cei chestionați au fost predefinite și destul de generoase ca semnificație.

Muzica preferată de români când conduc: 8 opțiuni predefinite

Timp de patru săptămâni, pe pagina de Facebook a mărcii Skoda au apărut 8 videoclipuri, fiecare dintre ele abordând un alt gen muzical. La finalul seriei, iubitorii de muzică au fost invitați să își susțină favoritul, votând printr-un comentariu genul muzical pe care îl preferă în drumurile lor. Noi am fi convinși că cel puțin o proporție semnificativă din șoferii români (chiar și cei de Skoda, desigur) ascultă manele la volan, dar acest gen muzical (dacă putem spune asta) nu a fost printre cele opt opțiuni oferite, după cum putem vedea mai jos:

  • Rock
  • Jazz
  • Muzică pentru copii
  • R&B
  • Muzică tradițională
  • Electro
  • Latino
  • Muzică clasică

Călătoria muzicală a prilejuit și o călătorie video prin frumusețile României: toate videoclipurile au fost filmate în peisaje autohtone românești, într-un test-drive inedit cu Skoda Octavia, oferind un contrast fascinant ritmurilor (uneori exotice) aflate în competiție. Rezultatul confirmă întrucâtva clivajele de la nivelul societății românești: pe primul loc s-a clasat genul latino (cumva de așteptat, fiind cel mai apropiat de stilul manelelor), urmat de muzica rock și de cea electro. Nu cunoaștem pe ce loc s-a clasa muzica pentru copii, dar credem că este destul de populară în cazul familiilor cu copii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide