Care sunt cei mai periculoşi şoferi în trafic

Autor: Marius Vișan 19 dec. 2016 Știri auto
Care sunt cei mai periculoşi şoferi în trafic

Un portret robot făcut de poliţişti şi instructori auto arată că cei mai periculoşi şoferi au cel mult 24 de ani, conduc maşini puternuce şi cred că nimic nu le poate sta în cale când sunt la volan. Aceste caracteristici sunt confirmate şi de statisticile care spun că mai mult de un sfert din accidentele grave sunt produse de tineri. Un important site de ştiri arată că şoferul de care trebuie să ne ferim are până în 25 de ani şi a luat permisul imediat după majorat. Părinţii i-au făcut cadou o maşină cu mulţi cai putere, deloc compatibilă cu doza de inconştienţă a posesorului.

„Toate studiile arată că produc cele mai multe accidente cei între 18 şi 24 de ani, fiind acuzat de către instructori că nu avem şcoli de şoferi, ci avem şcoli de luat permisul”, spune Titi Aur, fost pilot profesionist, în prezent instructor auto.

E o teorie confirmată şi de oamenii legii.

„Tinerii sunt vinovaţi de producerea a 27% din totalul accidentelor rutiere grave”, spune Florentin Brăcea, directorul Direcţiei Rutiere.

„Tinerii care au recent permis de conducere sau au de ceva timp – 5, 6, 7 ani – încearcă să braveze în trafic, să meargă cu viteză, sunt dornici de a merge cu viteză, dar nu au o poziţie corectă în scaun la volan şi nicio poziţie corectă a mâinilor pe volan”, arată Sorin Bădica, instructor auto.

Specialiştii spun că principalele cauze ale accidentelor sunt neadaptarea vitezei la condiţiile de mers şi neacordarea de prioritate. În toate aceste situaţii, şoferii pot să îşi salveze viaţa dacă folosesc în mod corect centura de siguranţă.

În primele 11 luni ale anului, în România s-au produs aproape opt mii de accidente grave. Bilanţul e dramatic – peste 1.700 de morţi şi 7.500 de răniţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide