Care sunt cele mai avariate și cel mai atent conduse mașini din Europa

Autor: Cristian Agatie 29 iul. 2021 Știri auto

Cumpărarea unei mașini second hand reprezintă, pentru mulți români cu venituri mici, singura șansă a de a avea mașina multvisată. Alegerea unei mașini potrivite și, mai ales, în stare tehnică bună, nu este însă deloc simplă. Iată de ce nu strică să știi care sunt cele mai avariate și cele mai atent conduse mașini din Europa.

Intră în Galeria FOTO

Cel mai periculos eveniment pentru o mașină este un accident rutier. Odată ce caroseria unei mașini este deteriorată, rigiditatea sa este slăbită, ceea ce face ca orice alt accident să fie mult mai periculos și potențial dăunător atât pentru mașină cât și pentru pasagerii săi. Prin urmare este important, atunci când căutăm o mașină second hand, să eliminăm mașinile care au suferit accidente. Asta deoarece puțini proprietari investesc în reparații „ca la carte”, mulțumindu-se cu reparații cosmetice, făcute cu scopul de a vinde mașina.

CarVertical a analizat baza sa de date și a întocmit un raport al celor mai avariate mașini din Europa. Au fost analizate aproape un milion de rapoarte ale istoricului mașinilor, pe baza căutărilor realizate în perioada iunie 2020 – iunie 2021 în 17 țări europene, printre care și România.

Cele mai avariate mașini din Europa: Mărci premium și o surpriză

Un TOP 5 al celor mai avariate mașini din Europa scoate în evidență mărcile premium. Acestea produc mașini puternice, motiv pentru care accidentele sunt destul de frecvente. Lexus GS, Jaguar XF sau BMW Seria 3 sunt mașini relativ ieftine pentru segmentul de top din care fac parte, ceea ce le face foarte populare, dar se pare că sunt și puțin prea agile pentru unii.

Pe locul al doilea în top se află Subaru, ceea ce demonstrează că tracțiunea 4×4 nu te ferește întotdeauna de accidente. În fine, topul este închis de modelele Dacia, printre cele mai ieftine de pe piață. Asta face ca proprietarii să le folosească pe post de cal de povară, lovindu-le adesea din neglijență sau nepăsare.

cele mai avariate mașini europa

Care sunt cele mai atent conduse mașini din Europa?

Cei de la CarVertical au mers mai departe cu analiza și, la polul opus, au notat cele mai protejate mărci, cu mașini care au fost cel mai rar implicate în accidente. Nu este nicio surpriză că este vorba de mărci de volum, care produc mașini accesibile, cu puteri ale motoarelor relativ modeste. Aceste caracteristici nu prea satisfac nevoile șoferilor dornici să accelereze rapid și să conducă frecvent peste limitele de viteză. În plus sunt cumpărate de oameni care sunt atenți cu bugetul.

Nu toate mașinile sunt egale, după cum nici șoferii nu sunt la fel. De aceea, în funcție de venituri, educație și temperament, există țări cu mașini mai avariate și țări cu mașini mai atent conduse. Adesea, țările mai sărace de la periferia UE au mașini mai avariate. Pe de o parte pentru că se bazează în mare pe importuri second hand, mașinile aduse fiind adesea avariate. Pe de altă parte, pentru că șoferii din aceste țări sunt mai predispuși să încalce regulile de circulație – o dovedesc statisticile de accidente.

În final, avem și un sfat pentru cei care sunt în căutarea unei mașini second hand. Indiferent cât de bine arată, nu uita să verifici istoricul acesteia pe CarVertical. Apoi, merită să faci o verificare a mașinii într-un service specializat. Investiția este mică, dar vei avea satisfacția că vei alege o mașină în stare bună de funcționare și cu un istoric ireproșabil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide