Care sunt cele mai bine vândute mașini de lux

Autor: Ionuț Vîlciu 11 iul. 2022 Știri auto

Producătorii de mașini de lux se confruntă cu o scădere a vânzărilor. Doar Tesla reușește să își consolideze cifra de vânzări în prima parte a lui 2022.

Prima parte a anului nu a fost foarte blândă cu industria auto. O bună parte dintre producători se confruntă cu greutăți precum lipsa pieselor de la furnizori. Tesla pare că a reușit să ocolească impedimentele și ajunge să producă cifre record. Mulțumită fabricii din Freemont, California, Tesla a avut numere de producție consistente.

Acest lucru este foarte important, deoarece chiar președintele companiei, Elon Musk, a spus că fabricile din statul Texas și din Germania sunt o risipă, pentru că nu au reușit încă să suplimenteze producția. De altfel, și o sistare cauzată de Covid la fabrica din Shanghai nu a făcut decât să înrăutățească situația.

Cu toate acestea, producătorul declară că luna iunie a acestui an a fost „luna cu cea mai mare producție din istoria Tesla.” Rapoartele întăresc acest lucru. În primele cinci luni ale anului, au fost înmatriculate 179.574 de mașini Tesla în Statele Unite. Acest lucru rezultă într-o creștere de 66 de procente.

Ce mașini de lux completează topurile?

În urma celor de la Tesla vine BMW. Bavarezii au vândut cu 11% mai puțin față de anul trecut. Au fost înmatriculate doar 133.209 de modele noi.

Pe locul trei ajunge Lexus, care a vândut doar 112.296. Nu la foarte mare distanță în urma producătorului nipon vine și Mercedes. Doar 111.584 de unități au fost vândute, înregistrând astfel o scădere de 17%.

Vânzările celor de la Audi au avut de suferit. A fost înregistrată o scădere de 35%. Audi a reușit să vândă doar 67.986 de mașini. Nu totul a fost atât de rău pentru constructorul german a fost al doilea cel mai bine clasat când vine vorba de modele electrice.

După el vin cei de la Porsche, Volvo și Polestar.

Sursa: Carscoops

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide