Care sunt cele mai căutate SUV-uri second-hand în România

Autor: Adrian Somai 19 iul. 2023 Știri auto

SUV-urile s-au dovedit a fi la mare căutare în ultimii ani printre români, tot mai mulți șoferi preferând mașini mai spațioase și mai capabile pe șosea. Într-adevăr, modelele de tip SUV sunt ceva mai scumpe, însă nu sunt deloc puțini cei care își îndreaptă atenția către modelele la mâna a doua.

În aceste condiții, nu mai avem de ce să ne mirăm atunci când aflam că în anul 2023, unele dintre cele mai cumpărate modele second-hand au fost cele din segmentul SUV-urilor. Potrivit unei analize Instant.ro, Ford Kuga a ajuns să fie mai popular în această primă jumătate a anului decât Ford Mondeo, spre exemplu. La fel, Audi Q5 este mult mai solicitat decât modele precum Audi A3 sau Audi A6.

De asemenea, în segmentul mașinilor la mâna a doua, Dacia Duster se vinde mult mai bine decât Dacia Logan. Același trend poate fi observat și în cazul celorlalți constructori auto prezenți în țara noastră. Spre exemplu, Hyundai Tucson sau Hyundai Santa Fe s-au dovedit a fi la mare căutare în primele șase luni ale anului. La fel, Toyota RAV4 a luat avans față de celelalte modele din gama constructorului nipon. Totodată, nu sunt puțini nici cei care vor modele Nissan, începând de la Juke și până la Qashqai sau X-Trail.

Șoferii români pun accent pe siguranța mașinii

Atunci când vine vorba despre achiziționarea unei mașini la mâna a doua, cei mai mulți români se dovedesc a fi interesați în primul și primul rând de siguranța pe care o oferă mașina. Apoi, importante se mai dovedesc a fi și tehnologia disponibila pe mașină, fiabilitatea ei și prestigiul mărcii. De asemenea, foarte mulți șoferi sunt atenți și la consumul urban al modelelor de care se arată interesați, costurile carburanților crescând mult în ultima perioadă.

În ceea ce privește mărcile preferate de românii care cumpără mașini la mâna a doua, Volkswagen se păstrează în continuare lider. În top 5 mai regăsim însă și celelalte brand-uri cunoscute din industria auto, și anume BMW, Audi, Renault și Mercedes. Acestea sunt urmate de Ford și Skoda.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide