TOP 15 cele mai fiabile mașini de pe piață. Modele cu probleme minime, a căror reparație nu costă o avere

Autor: Ionuț Vîlciu 07 sept. 2022 Știri auto

Există mai multe criterii de care trebuie să ținem cont în procesul achiziționării unei mașini. Unul dintre acestea este fiabilitatea modelului dorit.

Piața auto oferă foarte multe modele, dar nu toate sunt construite la fel. Conform site-ului britanic CarWow, acestea sunt cele mai fiabile autoturisme pe care le poți cumpăra. Sunt mașini cu probleme minime, iar dacă se întâmplă ceva cu ele, reparațiile nu vor costa o avere.

Top 15 cele mai fiabile mașini pe care le poți cumpăra în 2022

Intră în GALERIA FOTO

Fiat 500L 2012 – 2018

Prima mașină de pe această listă este monovolumul Fiat 500L. Modelul italian nu suferă de probleme grave, cea mai costisitoare problemă raportată în cadrul studiului a fost legată de ambreiaj. Costurile medii de reparație au fost de 643 de euro. Cea mai scumpă reparație a costat 2192 de euro.

Toyota RAV4 2013 – 2018

Toyota RAV4 este unul dintre cele mai de succes modele Toyota și unul dintre cele mai populare SUV-uri din clasa sa. Modelul japonez se numără printre cele mai fiabile mașini pe care le poți cumpăra. Cea mai comună problemă este legată de injectoare. În medie, prețul reparațiilor este de circa 987 de euro. Cea mai scumpă reparație înregistrată a fost de 2397, pentru repararea motorului.

Toyota Yaris 2012 – 2020

Rămânem în gama Toyota, iar următoarea mașină este Toyota Yaris. Costurile medii de reparație se ridică la 928 de euro, iar cele mai comune probleme sunt legate de instalația electrică. Cea mai notă de plată pentru reparația unui Yaris a fost pentru repararea unei cutii de viteze și a costat 3623 de euro.

Renault Kangoo – 2012 – 2020

Utilitara de mici dimensiuni de la Renault se numără printre cele mai fiabile mașini, conform acestui studiu. Cea mai frecventă problemă întâlnită a fost la cablajele mașinii, iar prețul mediu pentru remedierea problemelor a fost de 671 de euro.

Honda Civic – 2012 – 2021

Honda Civic și-a câștigat renumele în materie de fiabilitate, iar modelele recente nu se dezmint de acesta. Ultimele două generații ale compactei s-au clasat bine în cadrul studiului. Cea mai frecventă defecțiune vizează instalația de aer condiționat. Prețul mediu pentru remedierea problemei a fost de 735 de euro.

Peugeot 107 – 2012 – 2014

Chiar dacă micuța mașină a celor de la Peugeot nu se mai află în producție de ceva vreme, în continuare se numără printre cele mai fiabile mașini disponibile. Cea mai comună problemă întâlnită la Peugeot 107 se leagă de sistemul electric. În medie, reparațiile acestora au costat circa 507 euro.

Hyundai i20 – 2012 – 2017

Lista continuă cu încă o compactă, de această dată de la Hyundai. Micul i20 se clasează bine, dar are aceeași problemă: sistemul electric. În medie, costurile de reparație s-au ridicat la circa 605 euro. Cea mai costisitoare reparație înregistrată a costat 2747 de euro.

Suzuki Alto – 2012 – 2015

Nu este tocmai cea mai comună mașină, dar mica mașină se clasează în topul celor mai fiabile mașini. Dată fiind și simplitatea sa, probabil că nici nu sunt multe lucruri care se pot strica. În general, au probleme cu partea electrică. În medie, costă cam 382 de euro să fie rezolvată respectiva problemă.

Kia Rio 2012 – 2017

După cum putem observa, sunt destul de multe mașini asiatice pe această listă. Dar și mașini mici, în general. Mai puține componente, mai puține riscuri de a se strica. Kia Rio are, de obicei, probleme cu cutia de viteze, iar costurile de reparația au fost de 614 euro.

Kia Cee’d 2012 – 2018

Următoarea mașină este… tot o Kia. Producătorul coreean are niște mașini corecte, dovadă prezența modelelor sale pe această listă. Cele mai comune probleme apar la suspensie sau la rulmenții roților. În medie, costul remedierii problemelor este de aproximativ 564 de euro.

Toyota Aygo 2012 – 2022

Devine un trend, nu-i așa? Nu este un mister că Toyota produce mașini calitative. Micul Aygo se clasează pe locul 5 în topul celor mai fiabile mașini. Cea mai comună problemă apare la alternator, iar prețul pentru schimbarea acestuia este de circa 437 de euro.

Mazda MX-5 2012 – 2015

Distractivă, dar și fiabilă. Micul roadster construit de Mazda s-a dovedit de-a lungul timpului o mașină pe care te poți baza. De obicei, au probleme cu suspensia, iar costurile reparațiilor se ridică, în medie, la 398 de euro.

Toyota Auris 2012 – 2018

Ne întoarcem la Toyota. De această dată, ajungem pe podium, locul 3 aparținând modelului japonez. Cele mai frecvente probleme apar la cutia de viteze, iar costul reparațiilor se ridică la circa 893 de euro. Nu e rău, ținând cont că nu sunt probleme care să apară tot timpul.

Mazda 2 2012 – 2022

Pe locul secund se află Mazda 2. Competitorul lui Volkswagen Polo are un scor de fiabilitate de 89,9%. Cea mai întâlnită problemă este cu suspensia mașinii. În medie, costă aproximativ 371 de euro ca problema să fie remediată.

Honda Jazz 2012 – 2020

Prima treaptă a clasamentului este ocupată de Honda Jazz. Nu e tocmai o mașină foarte populară, dar cu un scor de 93,7%, s-a dovedit a fi foarte fiabilă. În general, modelul are probleme cu închiderea centralizată. Pentru remedierea problemei, costurile s-au ridicat la aproximativ 493 de euro.

VIDEO

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide