Care sunt cele mai vândute SUV-uri ale anului 2022? Dacia Duster este în topul vânzărilor

Autor: Ionuț Vîlciu 15 dec. 2022 Știri auto

SUV-urile sunt la mare căutare, iar vânzările lor reprezintă o bună parte din cota producătorilor. Vom vedea care sunt cele mai populare SUV-uri în Europa în anul 2022.

Cumpărătorii care sunt în căutare de mașini noi sunt interesați, în special, de modelele din clasa SUV, fie că vorbim aici de modele compacte sau de dimensiuni mari. Vom afla care sunt cele mai vândute modele din fiecare clasă în anul 2022.

Conform datelor furnizate de Carsalesbase, am adunat informații cu privire la patru categorii de SUV-uri disponibile pe piață.

SUV-uri de clasă mică și compacte

Vom începe cu modelele de clasă mică, cea mai de succes clasă de automobile din Europa atunci când vine vorba de cifre de vânzări. Vânzările de SUV-uri de mici dimensiuni reprezintă 19,6% din cota pieței de automobile noi. Cel mai vândut model de clasă mică a fost Volkswagen T-Roc cu 136.471 de unități, urmat de Dacia Duster cu 111.929 de unități vândute. Pe locul trei s-a clasat Peugeot 2008 cu 108.119 de unități.

În clasa SUV-urilor compacte, Hyundai Tucson este liderul clasamentului. Cu 114.689 de unități vândute, Tucsonul a surclasat modele precum Kia Sportage sau Volkswagen Tiguan. De asemenea, Tucson este și cel mai vândut model dintre toate cele oferite de producătorul coreean.

SUV-uri de clasă medie și mare

Mai plusăm încă o clasă și ajungem la modele de clasă medie, acolo unde coroana este luată de Ford Kuga, care s-a vândut în 90.517 de exemplare. Pe locul doi s-a clasat Tesla Model Y cu 83.633 de exemplare vândute, iar Toyota RAV4 s-a clasat doar pe locul trei. Distanța față de primele două locuri este destul de mare, SUV-ul japonez fiind vândut în doar 65.935 de exemplare.

Cel mai vândut model de clasă mare este BMW X5. Până acum, modelul german a fost vândut în 36.362 de exemplare. Locul doi este ocupat de Mercedes-Benz GLE, iar pe ultima treaptă a podiumului se află Volvo XC90.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide