Cum arată cea mai capabilă versiune a lui Duster pe care Dacia nu o va produce

Autor: Ionuț Vîlciu 14 dec. 2022 Știri auto

Dacia Duster este un SUV accesibil cu capabilități în off-road peste medie, dar un creator digital și-a imaginat cum ar arăta cea mai bună versiune a mașinii.

Încă de la prima generație, Dusterul a surprins plăcut prin abilitățile sale în teren accidentat. Acest lucru, combinat cu prețul accesibil și practicabilitatea de care dă dovadă, au făcut din Dacia Duster un favorit al publicului.

SUV-ul românesc are o bază mare de fani care își modifică mașini, dar un artist digital, cunoscut drept PistonZero, a creat un concept prin care să arate cât de extrem poate fi modificat o astfel de mașină.

Dacia Duster reimaginată prin ochii unui artist digital

În primul rând, avem de-a face cu o caroserie de tip pick-up. Astfel de configurații pot fi cumpărate și în realitate, grație carosierului Romturingia.

Aici se opresc asemănările cu un Duster de serie. Chiar dacă forma a rămas asemănătoare, artistul a dus totul la extrem. Mașina are aripi mult mai late, care acomodează un set de jante mai mari, îmbrăcate în anvelope speciale pentru off-road.

Garda la sol a fost mult crescută, iar mașina folosește suspensii speciale. De asemenea, puntea spate este una rigidă, la fel ca cele întâlnite pe camionete sau pe SUV-urile create pentru off-road, cum ar fi Toyota Land Cruiser.

Au fost create bare metalice și scuturi de protecție pentru partea de dedesubt a mașinii. De asemenea, există și o cușcă de protecție pe care sunt montate proiectoare adiționale. În partea din spate a fost montată o roată de rezervă și radiatoare adiționale, dar și un rezervor special pentru combustibil.

Interiorul a primit un afișaj digital și un volan de curse. Observăm și plase montate la geam, fiind un element de siguranță în cursele cu motor.

Velociduster, așa cum îl numește artistul, rămâne un concept. Producția unei astfel de mașini ar fi foarte costisitoare și ar fi foarte greu de omologat, poate chiar imposibil pentru utilizarea pe drumurile publice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: PistonZero Instagram


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide