Care sunt condițiile de eligibilitate pentru Programul Rabla 2022 privind casarea autovehiculelor uzate

Autor: Adrian Somai 30 sept. 2022 Știri auto

Agenția Fondului de Mediu a transmis recent că înregistrarea conturilor de utilizator în aplicația informatică de către solicitanții unități administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș sau municipiu și subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului București se va putea realiza începând cu data de 14 octombrie 2022 pentru Programul Rabla 2022 privind casarea autovehiculelor uzate pentru 3.000 lei.

Apoi, în perioada 21 octombrie 2022 – 23 decembrie 2022, sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanțare, solicitanții vor depune cererile de finanțare, împreună cu documentația aferentă, în aplicația informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

Persoanele fizice care au de gând să se înscrie în Programul Rabla 2022 privind casarea autovehiculelor uzate trebuie mai întăi de toate să verifice dacă UAT-ul pe raza căruia își are domiciliul participă în cadrul Programului sau nu. Casarea și radierea mașinii uzate trebuie să se facă numai după ce există siguranța referitoare la faptul că primăria localității pe raza căreia își are domiciliul participă în Program.

Beneficiarul stimulentului de casare se angajează că nu va achiziționa un autoturism cu normă de poluare Euro 4 și/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului, potrivit AFM.

Condiții de eligibilitate pentru Programul Rabla 2022 privind casarea autovehiculelor uzate

Potrivit prevederilor programului, în schimbul casării unui autovehicul mai vechi de 15 ani, persoana fizică primește un stimulent în valoare de 3.000 lei, jumătate din sumă fiind suportată de AFM și jumătate din bugetul local.

Pentru a fi eligibili, proprietarii de mașini uzate trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) să fie o persoană fizică cu domiciliul/reședința în România;

b) să aibă domiciliul/reședința pe raza teritorială a UAT-ului solicitant de finanțare;

c) să deţină în proprietate un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de cel puțin 5 ani;

d) să nu fie înregistrat cu obligaţii restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat și bugetul local;

e) să nu fi obţinut şi să nu fie pe cale să obţină finanţare prin proiecte ori programe finanţate din alte fonduri publice, fonduri comunitare, inclusiv prin Programul Rabla Clasic sau prin Programul Rabla Plus, pentru același autovehicul uzat cu care participă în Program;

f) să nu fie condamnat pentru infracţiuni împotriva mediului, prin hotărâre judecătorească definitivă.

Sursa: EVmarket 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide