Care sunt costurile de întreținere pentru o Dacia Spring după aproape 50.000 de km

Autor: Ionuț Vîlciu 12 sept. 2022 Știri auto

Un român a povestit experiența sa cu Dacia Spring. Acesta a explicat și care sunt costurile pentru întreținerea unui astfel de model.

Dacia Spring este primul model electric lansat de constructorul de la Mioveni. Mica mașină electrică are 45 de cai putere și o baterie cu o capacitate de 27,4 kW/h. Aceasta furnizează o autonomie declarată de 230 de kilometri. Cu toate că nu este un etalon al dinamicii printre mașinile electrice, micul Spring este foarte popular în rândul românilor. Dat fiind prețul său scăzut, mai ales după deducerile de la stat, foarte mulți aleg modelul electric ca mașină de oraș.

Cât te costă o Dacia Spring?

Aceasta este întrebarea căreia îi căutăm răspunsul. Se pare că acest lucru a vrut și proprietarul în cauză. El a plătit pe exemplarul său 8.026 de euro în octombrie 2021. Bineînțeles, acest preț vine după ce se aplică reducerile oferite de statul român.

În continuare vorbim despre prețurile ulterioare. Asigurarea RCA a costat 446 de lei, cea CASCO 509 lei, iar extra garanția l-a costat 2.842,68 de lei.

Reviziile sunt minime la vehiculele electrice. Acest lucru s-a tradus printr-o revizie la 30.000 de kilometri, revizie care a costat 200 de lei. La acestea se adaugă și banii dați pe un set de anvelope de iarnă. Anvelopele de iarnă au costat 760 de lei, conform celor spuse de proprietar.

Scopul unei mașini electrice este să nu polueze, dar și să ofere o variantă mai economică. În cei 46.753 de kilometri parcurși, proprietarul a cheltuit pe energia electrică 2099,57 de lei. Acest lucru înseamnă că a cheltuit 5,09 lei pe suta de kilometri parcursă.

Proprietarul s-a plimbat destul de mult cu al său Spring. El a ajuns atât pe Transalpina, cât și pe Transfăgărășan. Cu toate că spune că bateria de capacitate redusă poate cauza unele nemulțumiri, ținând cont că trebuie încărcată destul de des. Proprietarul spune umoristic că deviza „pauzele lungi și dese, cheia marilor succese!” chiar se poate aplica în cazul mai lungi cu o Dacia Spring.

Sursa: Electromobilitate

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide