Cu cât se vinde o baterie de Dacia Spring pe eBay

Autor: Ionuț Vîlciu 04 sept. 2022 Știri auto

Update 23 septembrie

Între timp se pare că vânzătorul a mai redus din preț cu 1.000 de euro. Este o reducere destul de consistentă. În data de 4 septembrie, data publicării acestui articol, bateria costa 5.000 de euro.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Un pachet de baterii pentru Dacia Spring se vinde pe internet. Suma cerută de vânzător nu este deloc mică.

Dacia Spring se bucură de foarte mare succes pe piața autohtonă. Le vedem peste tot. Pe internet, dar mai ales pe stradă. Oriunde te uiți, vei vedea un exemplar al micuței mașini electrice. Cu aspectul său de crossover, dar cu dimensiuni reduse, Dacia Spring a ajuns să fie un vehicul foarte bun pentru oraș. De asemenea, și prețul accesibil face din Dacia Spring o alegere tentantă. Cel mai mic model oferit de Dacia este cel mai ieftin vehicul electric care se vinde în Europa. Prețurile încep în România de la 21,800 de euro, iar cu reducerile oferite de stat, un Spring poate fi achiziționat cu 11,800 de euro.

Bateria de pe Dacia Spring nu este ieftină

Probabil că, la un moment dat, pachetul de baterii se va uza, ca la orice mașină electrică. Am găsit pe eBay fix un astfel de pachet. Acesta vine de pe un Spring fabricat în 2021. Bateria este vândută drept piesă de schimb. Unitatea măsoară 33 kW, iar cu încărcătorul de 30 kW oferit de Dacia, mașina se încarcă de la 0 la 80% în 56 de minute, conform paginii oficiale. Prețul cerut pe pachetul de baterii nu este tocmai mic. Vânzătorul cere pe piesa de schimb fix 5,000 de euro. Putem spune că bateria unui Spring costă cât un Logan la mâna a doua.

 

 

 

 

 

 

 

Putem să ne amintim și de exemplarul avariat care se vindea pe OLX. Acea mașină era nou-nouță, având la bord în jur de 70 de kilometri. Se pare că proprietarul s-ar fi răsturnat cu ea chiar în ziua în care a intrat în posesia mașinii sale. Astfel, el a ajuns să vândă mașina pe care o cataloga drept „epavă”. Acea mașină se vindea fie întreagă, fie pe piese, iar vânzătorul cerea pe aceea 6,500 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: eBay


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide