Care sunt lichidele ce trebuie completate în mod regulat la o mașină electrică?

Autor: Marius Vișan 15 mart. 2021 Știri auto

Prețul de achiziție pentru o mașină electrică este mai mare, dar pe termen lung acesta va fi amortizat. Cei care dețin o mașină cu motor termic sunt obișnuiți cu întreținerea de rutină care trebuie făcută periodic. Pe de altă parte, o mașină electrică (EV) este mult mai simplu de întreținut.

Avantajele frânării regenerative, mai puține piese în mișcare și mai puține lichide decât un vehicul tradițional înseamnă că o mașină ”verde” are costuri de întreținere mult mai mici.

Datorită frânării regenerative întreținerea componentelor sistemului de frânare scade la jumătate față de o mașină cu motor clasic. Într-o anumită măsură, același lucru este valabil și pentru vehiculele hibride, care beneficiază de o parte a infrastructurii unei mașini electrice.

Cum diferă întreținerea la o mașină electrică față de una obișnuită?

Când vine vorba de întreținere, există unele diferențe notabile între mașinile electrice și cele cu motor termic. Atunci când se iau în considerare avantajele și dezavantajele mașinilor electrice, simplitatea structurii este un plus important.

Un vehicul tradițional are o gamă complet diferită de piese care vor trebui întreținute (ulei, sisteme de răcire, bujii, pompe de combustibil etc.). Pe de altă parte, majoritatea mașinilor electrice au trei elemente principale: motorul, invertorul și încărcătorul. Bateria este, de asemenea, foarte importantă.

Bateria va deveni mai puțin eficientă în timp și în cele din urmă va fi necesară înlocuirea. Cu toate acestea, schimbarea bateriei nu este clasificată ca „întreținere regulată”. Asta pentru că poate dura cel puțin 10 ani până va necesita înlocuirea. Mulți producători oferă o garanție a componentelor trenului de rulare pentru aproximativ 8-10 ani.

Fluidele esențiale la o mașină electrică

Mașinile electrice au în general doar trei lichide cheie care trebuie completate în mod regulat: lichid de răcire, lichid de frână și lichid de spălare a parbrizului.

Acesta este cazul pentru majoritatea mașinilor ecologice. Însă, pentru unele modele, cum ar fi Tesla Model S cutia de viteze conține lichid de transmisie care necesită înlocuire regulată. Lichidul de răcire este necesar pentru sistemul termic al mașinii și va trebui să fie completat din când în când.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide