Care sunt punctele vamale prin care pot trece în Bulgaria turiștii români. Listă actualizată

Autor: Cristian Agatie 01 sept. 2021 Știri auto

Bulgaria a schimbat din nou condițiile de intrare pentru turiștii români, limitând punctele de frontieră prin care se face accesul pe teritoriul bulgar. Iată care sunt punctele vamale prin care pot trece în Bulgaria turiștii români.

Intră în Galeria FOTO

Primele zile ale toamnei aduce un nou val de turiști care doresc să profite de prețurile mai mici pentru a-și petrece vacanța. Din nefericire pentru ei, această oportunitate coincide cu momentul în care Bulgaria înăsprește condițiile de acces pe teritoriul său. Mai exact, începând cu 1 septembrie, în Bulgaria se va putea intra numai cu prezentarea unui certificat digital european COVID-19 care să ateste vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Există și excepții de la această regulă, dar acestea sunt destul de limitate. Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Punctele vamale prin care pot trece în Bulgaria turiștii români. Care este motivul acestei limitări

În plus, turiștilor români le este permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin următoarele puncte de trecere a frontierei:

  • P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu;
  • P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj;
  • P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj;
  • P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman;
  • P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa.

Prin alte trei puncte de trecerea a frontierei, în care nu este disponibil personal medical, se poate intra în Bulgaria numai în cazul în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării. Aceste puncte de trecere a frontierei sunt în număr de trei: P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Călăraşi, P.T.F. Zimnicea – Svishtov și P.T.F. Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa.

Toate condițiile de călătorie în sau prin Bulgaria pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide