Care va fi Mașina Anului 2023? Au fost dezvăluiți finaliștii

Autor: Ionuț Vîlciu 25 nov. 2022 Știri auto

Lista cu candidații finali la premiul Mașina Anului 2023 a fost publicată. Câștigătorul va fi dezvăluit în luna ianuarie a anului 2023.

Lista cu finaliștii care vor concura pentru titlul de Mașina Anului 2023 a fost dezvăluită. Juriul, care este alcătuit din peste 60 de membri, menit să reprezinte țările Uniunii Europene, a avut de ales din 27 de pretendenți. Au rămas doar opt mașini, toate dintre acestea având ceva în comun cu electrificarea, relatează Motor1.

Votul final, care va decide cu adevărat care este Mașina Anului 2023, va avea loc la începutul lunii ianuarie. Câștigătorul va fi anunțat la data de 13 ianuarie 2023, cu ocazia Salonului Auto de la Bruxelles.

Care sunt finaliștii care vor concura pentru titlul de Mașina Anului 2023?

Anul acesta avem opt finaliști care intră în lupta pentru titlul de Mașina Anului 2023. Aceștia sunt: Jeep Avenger, Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, gemenii Subaru Solterra/Toyota bZ4X și Volkswagen ID. Buzz.

Mașina care va câștiga premiul îi va urma modelului Kia EV6, care fost foarte apreciat. De asemenea, Kia EV6 a fost prima mașină produsă de un producător sud-coreean care a câștigat vreodată titlul de Mașina Anului. A strâns 279 de puncte și 12 voturi care i-au acordat calificativ maxim, ducând o luptă strânsă cu Renault Mégane E-Tech Electric. Hyundai Ioniq 5, ruda lui Kia EV6, s-a clasat pe locul al treilea.

Mașina Anului este un premiu internațional. Juriul este alcătuit din jurnaliști auto cu vechime din Europa. Obiectivul premiului este de a găsi un singur câștigător. Nu există categorii, subdiviziuni sau câștigători din fiecare clasă.

Pentru 2022, juriul Mașina Anului este format din 61 de membri care reprezintă 23 de țări europene. Reprezentarea fiecărei țări este direct proporțională cu dimensiunea pieței auto din țara respectivă și cu importanța acesteia în producția de mașini. Franța, Germania, Marea Britanie, Italia și Spania au fiecare șase membri. Celelalte țări au mai puțini reprezentanți, fiind piețe ceva mai mici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide