Actualizare software pentru Kia EV6 pentru o încărcare mai rapidă în anotimpul rece

Autor: Adrian Somai 27 oct. 2022 Știri auto

Odată cu noua actualizare, orice client existent al modelului EV6 poate beneficia de timpi de încărcare mai reduși în anotimpul rece. Așadar, o veste bună pentru proprietarii Kia EV6, acum, în pragul iernii. Noua funcție asigură șoferii că petrec mai puț̦in timp pentru încărcarea bateriei și mai mult timp bucurându-se de călătorie.

Clienții Kia își pot actualiza acum noul crossover 100% electric EV6 pentru a permite o încărcare și mai rapidă în condiții de vreme mai rece. Funcția de precondiționare a bateriei, care este în dotarea standard pentru modelele EV6 MY23, EV6 GT și noul Niro EV, este acum oferită ca o actualizare opțională pentru toate modelele EV6 MY22 (Model Year 2022), rezolvând astfel problemele vitezei de încărcare mai reduse care pot apărea la toate automobilele electrice la temperaturi mai scăzute.

În condiții optime de funcționare, bateria unui model EV6 se poate încărca de la 10% la 80% în doar 18 minute, datorită tehnologiei sale de încărcare ultra-rapidă de 800 V, permisă de platforma dedicată E-GMP. Cu toate acestea, la cinci grade Celsius, aceeași încărcare poate dura aproximativ 35 de minute pentru un model EV6 MY22 fără funcția de precondiționare a bateriei, această fiind caracteristica de adaptare ce asigură atingerea temperaturii optime de funcționare a bateriei, permițând o îmbunătățire de până la 50% a timpului de încărcare.

Actualizarea este gratuitã și durează o oră

Procesul de actualizare include sistemul de navigație prin satelit, necesar deoarece funcția de precondiționare încălzește automat bateria modelului EV6 atunci când șoferul setează o stație de încărcare rapidă DC ca destinație în sistemul de navigație, când temperatura bateriei este sub 21 de grade și starea de încărcare este de 24% sau mai mare.

Funcția de precondiționare se dezactivează automat atunci când bateria atinge temperatura optimă de funcționare. Din acel moment, clienții au parte de o performanță de încărcare îmbunătățită.

Potrivit comunicatului Kia, proprietarii modelului EV6 MY22 care vor să-și actualizeze automobilul cu noua tehnologie de precondiționare a bateriei sunt sfătuiți să contacteze reprezentanța Kia locală. Noua caracteristică este o actualizare gratuitã, procesul durând aproximativ o oră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide