Carrera Panamericana Special: un Porsche 911 unicat

Autor: Adrian Somai 21 oct. 2022 Știri auto

Porsche 911 primește în acest sfârșit de an o versiune cu totul și cu totul specială, Carrera Panamericana Special. Este vorba despre o colaborare între Porsche Latin America și Porsche Mexico, al cărei rezultat este acest model unicat care se vrea a omagia primul model Porsche care a trecut linia de sosire a raliului Carrera Panamericana.

Carrera Panamericana este un nume cu rezonanță pentru pasionații motorsportului de odinioară, fiind considerat cel mai solicitant și mai spectaculos raliu pe asfalt la mijlocul secolului trecut. În 1952, prințul Paul Alfons von Metternich și baronul Manuel Antonio de Teffe au luat startul în cadrul acestui raliu la volanul unui Porsche 356 S Cabriolet. Și nu numai că au luat startul, dar au și câștigat cursa!

La 70 de ani distanță de la eveniment, Porsche și-a propus să aducă un omagiu acelei victorii spectaculoase și primului model Porsche care s-a impus în cadrul raliului Carrera Panamericana. Astfel, avem acum în fața ochilor acest 911 Carrera Panamericana Special, un model unicat care a fost construit având la bază modelul 911 Carrera S Cabriolet. Lăsând la o parte faptul că este rezultatul unui proiect comun al celor două divizii menționate anterior, mașina este semnată și de către divizia Porsche Exclusive Manufaktur.

Mașina va fi vândută în cadrul unei licitații

La exterior, Porsche 911 Carrera Panamericana Special este finisat în nuanța Blue Gentian Metallic. Poate fi remarcat foarte ușor numărul de competiție 11, număr pe care îl purta și acel 356 S Cabriolet care s-a impus în cadrul raliului în 1952. Jantele sunt vopsite în aceeași nuanță de culoare albastră, partea centrală fiind gri. Grila motorului a fost vopsită în alb, iar etrierele sunt negre.

Mai departe, la nivelul habitaclului, cei de la Porsche au optat pentru o tapițerie din piele Grey Crayon. Logo-ul Carrera Panamericana nu putea să lipsească, acesta fiind amplasat pe tetiere. Plafonul textil a fost preluat de la 718 Boxter și poate fi văzut în culoarea Grey Graffiti.

Așa cum spuneam și mai devreme, există un singur exemplar unicat Porsche 911 Carrera Panamericana Special. Acesta va fi vândut anul viitor în cadrul unei licitații, o parte din banii strânși urmând a fi donați în scopuri caritabile.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide