Porsche 911 Carrera T debutează cu 385 de cai putere și transmisie manuală

Autor: Adrian Somai 19 oct. 2022 Știri auto

Porsche vine cu o surpriză importantă pentru puriști la mijlocul acestei săptămâni, noul 911 Carrera T debutând cu o transmisie manuală cu șapte rapoarte și cu un motor capabil să dezvolte 385 de cai putere. Prețul bolidului pornește în Germania de la 123.845 de euro.

Noul 911 Carrera T își găsește un loc special în cadrul gamei constructorului german, între 911 Carrera și 911 Carrera S. Este un model dedicat în primul și primul rând puriștilor care știu să aprecieze o cutie manuală. Din punct de vedere tehnic, Carrera T este echipat cu un agregat cu capacitate de 3.0 litri, twin-turbo, capabil să livreze 385 de cai putere și un cuplu maxim de 450 Nm.

Așa cum subliniam și în rândurile anterioare, bolidul este echipat cu o transmisie manuală cu șapte rapoarte. În acest caz, 911 Carrera T se poate lăuda cu un sprint de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în 4.5 secunde. Cei care nu își doresc în mod deosebit această cutie manuală pot opta pentru o cutie automată PDK. Important de menționat, cei ce fac această alegere nu trebuie să plătească nimic suplimentar.

Este cel mai ușor model 911 din gamă

Noul 911 Carrera T excelează din punct de vedere al cifrelor de performanță și datorită masei sale totale extrem de reduse. De fapt, 911 Carrera T este cel mai ușor 911 din toată gama Porsche. Pentru că acest lucru să fie posibil, germanii au eliminat bancheta și au utilizat mai puțin material insonorizant. De asemenea, geamurile sunt mai subțiri, iar bateria este mai compactă. Cei ce își doresc acea banchetă despre care spuneam că a fost scoasă pot opta pentru aceasta, nefiind nevoie de nicio plată suplimentară. În aceste condiții, Carrera T se poate mândri cu o masă totală extrem de redusă, de numai 1.476 de kilograme.

La interior, clienții vor găsi un volan GT Sport, scaune reglabile pe patru direcții și o serie de accente de culoare gri. Cei care optează pentru pachetul Carrera T vor primi printre altele un logo 911 brodat pe tetiere, cusături contrastante și centuri de siguranță în culoarea Grey State sau Green Lizard.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide