Cartierele Pantelimon și Pipera, legate printr-o nouă linie de tramvai

Autor: Cristian Agatie 02 oct. 2021 Știri auto

Cartierele Pantelimon și Pipera vor fi  legate printr-o nouă linie de tramvai, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul Local al sectorului 2.

Intră în Galeria FOTO

Locuitorii din cartierele Pantelimon și Titan vor ajunge mai ușor la birourile din Pipera după construirea unei linii directe de tramvai care să lege cele două zone ale Bucureștiului. Proiectul prevede modernizarea liniei de tramvai de pe șoseaua Petricani, dar și construirea a 12 kilometri de linie nouă. Pentru aceasta va trebui reconfigurată strada Doamna Ghica, dar și noul pasaj care se construiește la intersecția cu șoseaua Colentina.

Traseul pe care va circula viitorul tramvai rapid este, astfel, Bd. Dimitrie Pompei – calea ferată – Şos. Petricani – Bd. Lacul Tei – Str. Doamna Ghica – Şos. Pantelimon – Bd. Chişinău – Bd. Basarabia – Şos. Vergului. Pentru realizarea acestui traseu, Consiliul Local al Sectorului 2 vrea să facă o asociere cu municipalitatea bucureşteană pentru realizarea de documentaţii şi lucrări de reconfigurare a intersecţiei şi pasajului Doamna Ghica – Colentina, inclusiv reamenajarea domeniului public adiacent acestor lucrări.

Cartierele Pantelimon și Pipera, legate printr-o nouă linie de tramvai: Care este traseul propus

„La nivelul Sectorului 2 a fost propusă soluţia de îmbunătăţire a infrastructurii de transport public în vederea reducerii emisiilor de carbon, precum şi pentru creşterea gradului de mobilitate, prin conectarea cartierului Pantelimon cu cartierul Pipera, obiectiv ce presupune investiţii în modernizarea infrastructurii curente şi în înfiinţarea unui segment nou de linie de tramvai”, se arată în hotărârea adoptate de Consiliul Local al Sectorului 2.

Potrivit primarului Radu Mihaiu, prin acest proiect linia de tramvai va merge de la Piaţa Delfinului la Petricani.

„Avem nevoie să facem o colaborare cu Primăria Generală. Primul pas e să facem un studiu de fezabilitate pentru a vedea care sunt condiţiile de implementare a acestei linii de tramvai. Este foarte important să avem un tramvai rapid între cartierele Pantelimon şi Titan şi Pipera, pentru că în acest fel putem să spunem că am făcut paşi importanţi să nu mai folosim maşina. Sunt foarte mulţi oameni care merg din Pantelimon şi Titan către Pipera”, a explicat Mihaiu, citat de Agerpres.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide