Cât a ajuns să coste marea iubire a românului, Volkswagen Golf?

Autor: Mihai Morcovescu 12 mai 2022 Știri auto

Volkswagen Golf este de ani buni una dintre cele mai bine vândute mașini de import pe piața auto din țara noastră. Și actuala generație a popularului hatchback german continuă să se afle în topul preferințelor românilor. Dar, cât trebuie să plătești în acest moment ca să pleci cu el acasă?

Ce preț are cel mai accesibil Volkswagen Golf în România?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Producătorul din Wolfsburg aniversează în acest an 48 de ani de la lansarea primei generații a compactei. Ajuns între timp la cea de-a opta generație, Volkswagen Golf a fost de-a lungul timpului „bestseller”-ul companiei. Mărturie stau cele peste 30 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial.

Actuala iterație Volkswagen Golf a fost lansată în 2019. Construit pe o versiune revizuită a platformei MQB, Golf Mk8 este disponibil cu opțiuni de motorizare pe benzină și diesel cu sistem micro-hibrid. De asemenea, clienții pot comanda noul Golf și în variante plug-in hybrid.

Pe piața locală, modelul de segment C are un preț de pornire de 24.337 de euro. Acesta este prețul trecut în dreptul versiunii în echiparea de bază Life și cu motor 1.0 eTSI mild-hybrid. Motorizarea pe benzină de 1,0 litru livrează 100 de cai-putere și este cuplată la o transmisie automată DSG.

Mașina vine standard cu jante de 16 inch Norfolk, scaune cu reglaj manual pe înălțime și suport lombar, pornire din buton și sistem „start-stop” și lumină ambientală cu 10 culori.

De asemenea, vopseaua exterioară Uranus Grey este inclusă în prețul de achiziție. Celelalte opt nuanțe din paletar costă între 222,53 (Pure White Uni) și 733,04 euro (Lime Yellow Metallic și Kings Red Metallic).

La capitolul „siguranță”, nemții oferă Adaptive Cruise Control, Park Pilot, șase airbag-uri, Front Assist cu frânare automată de urgență. În plus, din ofertă mai fac parte un detector de oboseală și un sistem de menținere a benzii de circulație. Șoferul are la dispoziție un volan sport îmbrăcat în piele și un instrumentar de bord Digital Cockpit Pro.

Versiunea de top Volkswagen Golf GTE plug-in hybrid, care produce 245 CP și este echipat cu transmisie manuală cu 6 trepte, are un preț de catalog de 38.913 euro.

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide