Cât consumă cu adevărat o Toyota RAV4 hibrid. Test făcut în condiții reale – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 23 mai 2023 Știri auto

Cât consumă Toyota RAV4 hibrid cu adevărat, în condiții reale. Un youtuber a făcut testul de consum cu unul dintre cele mai populare SUV-uri.

Toyota RAV4 a fost cel mai bine vândut automobil la nivel global în 2022. SUV-ul japonez este apreciat pentru spațiu, fiabilitate, iar variantele hibride sunt o alternativă mai curată la un motor pe motorină, mai ales dacă vorbim de exploatarea în oraș.

De obicei, motorizările hibrid sunt populare datorită cifrelor de consum bune pe care le pot oferi, mai ales în oraș, acolo unde un hibrid standard precum RAV4 poate funcționa o mare parte din timp în modul pur electric. Cum arată situația dacă ieșim cu aceste mașini la drum întins, în afara orașelor?

Dan Babu de la Mașina Potrivită a pus la încercare o Toyota RAV4 din 2016, un exemplar cu motorizarea hibrid de 2,5 litri, 197 CP și tracțiune față. Așa cum spuneam, este un full hybrid, nu un plug-in hybrid, un lucru foarte important de care trebuie să ținem cont. Mașinii i s-a făcut plinul, iar de aici a început testul.

Cât consumă cu adevărat o hibridă: test cu Toyota RAV4

Prima parte a testului a fost cu plecare din zona Pipera, din București, către Otopeni. De aici, drumul a continuat către Craiova, în regim de autostradă. După drumul pe autostradă, în Craiova mașina afișa un consum de 10,4 litri per suta de kilometri, iar nivelul rezervorului era puțin sub jumătate. Realimentarea s-a făcut în Pitești cu 41,48 de litri de benzină.

După calculele făcute de Dan, pe parcursul a cei 390 de kilometri parcurși, mașina a consumat 10,6 litri la fiecare o sută de kilometri. Pe parcursul acestui drum, viteza medie înregistrată a fost de 65 km/h, deci a fost vorba despre un condus în limitele legale, cu depășiri, dar și ceva trafic, așa cum întâmpină fiecare dintre noi.

Nu este un consum mic, iar acest lucru ne arată că avantajul componentei electrice dispare la viteze mari, dar cu siguranță se vor putea obține consumuri mai bune în oraș sau pe drumuri naționale, la viteze ceva mai scăzute, acolo unde partea electrică poate juca un rol mai însemnat.

Întreg videoclipul poate fi urmărit aici:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor / Masina Potrivita YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide