Toyota RAV4 a fost cea mai vândută mașină din 2022 în întreaga lume

Autor: Ionuț Vîlciu 08 mai 2023 Știri auto

Toyota RAV4 a fost cea mai vândută mașină din 2022 la nivel mondial. Producătorul nipon are 5 modele în clasamentul topului 10.

JATO Dynamics a publicat raportul complet al vânzărilor globale pentru anul trecut. În total, 79,4 milioane de vehicule noi au fost vândute pe întreaga planetă. Acest număr reprezintă o scădere de două procente comparativ cu anul 2021.

Piețele mari precum America de Nord, Europa și China au înregistrat scăderi în 2022. Pe de altă parte, piețele emergente precum India, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și Africa au înregistrat toate creșteri, ceea ce a compensat pentru scăderile survenite pe celelalte piețe.

Potrivit datelor obținute de JATO, Toyota RAV4 a fost cel mai bine vândut model din lume anul trecut, cu peste un milion de unități livrate clienților, dintre care 43% au fost vândute în Statele Unite și Canada, scrie Motor1. RAV4 nu este singurul model Toyota din acest clasament, fiind urmat de alte cinci mașini produse de constructorul japonez, presărate prin topul 10 al modelelor vândute la nivel global.

Toyota are 5 modele în clasamentul global de vânzări

Crossover-ul RAV4 a fost urmat de Toyota Corolla cu aproximativ 992.000 unități vândute anul trecut, iar pe locul 3 a venit Tesla Model Y cu 747.000 de înmatriculări globale. Per, Toyota a avut cinci dintre cele mai bine vândute modele din lume anul trecut. Ford, Nissan și Honda au plasat câte un model, în timp ce Tesla a avut două modele în Top 10.

Având în vedere datele prezentate, probabil că nu este surprinzător faptul că Toyota a fost anul trecut cel mai mare producător de automobile din lume, măsurat prin numărul de vehicule livrate, reprezentând 13 din 100 de automobile noi achiziționate. Compania japoneză a înregistrat o creștere de 0,3% a vânzărilor globale, în principal datorită rezultatelor puternice din China, care este acum cea mai mare piață a sa, surclasând SUA și Japonia. Grupul Volkswagen a fost al doilea cel mai bine vândut grup de automobile din lume anul trecut, în ciuda scăderii mari a vânzărilor de 10%. Hyundai-Kia a fost al treilea, urmat de Stellantis și General Motors.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide