Cât costă, de fapt, bicicleta pe care o are președintele Klaus Iohannis?

Autor: David Andrei 26 apr. 2021 Știri auto

Președintele Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la palatal Cotroceni în Vinerea Verde. Dar cât bicicleta președintelui? A adus-o din Germania.

GALERIE FOTO

Președintele Klaus Iohannis a parcurs distanța de la Vila Lac la Palatul Cotroceni pe două roți, în aproximativ 40 de minute. Șeful statului a mers pe Bulevardul Aviatorilor și pe Calea Victoriei, acolo unde sunt piste de biciclete. La sosirea la Cotroceni, a spus că nu a fost vorba de un maraton, ci de un traseu simplu și scurt.

Iohannis are o bicicletă nemțească, produsă de compania Cube. Aceasta are șaua și ghidonul ridicate pentru a se potrivi înălțimii de 1,92 metri a președintelui. Pe site-ul producătorului, un astfel de model, Cube Kathmandu Teak Green, costă 9.200 de lei.

Șeful de la Cotroceni a comandat și un accesoriu special: un suport pentru telefonul mobil, montat în centrul ghidonului. Acesta a circulat regulamentar prin Capitală. A purtat mască și cască, iar bicicleta sa a avut elemente reflectorizante. Președintele nu a părut deloc incomodat de pantofii cu talpă rigidă pe care i-a asortat la costumul de stofă.

În vârstă de 61 de ani, Iohannis a ales să meargă cu bicicleta la bioru, în ciuda ploii care a căzut în București în prima parte a zilei de vineri.

“Cu bicicleta ajungi la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală. Iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui”, a spus președintele. “Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre.”

Klaus Iohannis, pasionat de mersul pe bicicletă

În urmă cu trei ani, tot într-o zi de 23 aprilie, Iohannis a fost surprins în timpul unei plimbări pe două roți prin parcul Herăstrău.

“Observând vremea superbă de primăvară, am decis să fac o plimbare. Am constatat că primăvara, Bucureștiul este frumos, dar traficul este infernal, indiferent de anotimp și de vreme”, spunea atunci Klaus Iohannis.

Am ales astăzi un mod de transport ecologic și sănătos – bicicleta. Mă alătur astfel campaniei #VinereaVerde și vă…

Posted by Klaus Iohannis on Friday, 23 April 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Administrația Prezidențială / Cube.eu



Comentarii
Inchide