Cu ce mijloc de transport a ajuns președintele Klaus Iohannis la Cotroceni în Vinerea Verde?

Autor: Promotor 23 apr. 2021 Știri auto

Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei Vinerea Verde. Cu ce mijloc de transport a ajuns astăzi la Cotroceni?

GALERIE FOTO

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Cotroceni pe bicicletă. Echipat corespunzător, cu mască și cască, șeful statului a ales să se alăture campaniei Vinerea Verde, inițiate de Ministerul Mediului.

Iohannis a străbătut pe două roți distanța dintre Vila Lac, aflată pe malul lacului Floreasca, până la palatul prezidențial, via Bulevardul Aviatorilor – Calea Victoriei. Aproximativ jumătate de oră a făcut pe drum, ajungând la Cotroceni în jurul orei 09:10. Președintele a înfruntat ploaia care a căzut astăzi în București în prima parte a zilei.

“Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto în orașele noastre. Îi încurajez pe toți românii să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Este sănătos și decongestionează traficul”, a declarant președintele Iohannis.

“Cu bicicleta ajungi la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală. Iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui”, subliniază președintele. “Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre.”

Klaus Iohannis și alte personalități politice s-au alăturat campaniei Vinerea Verde

Campania Vinerea Verde a demarat pe 12 martie. De atunci, mai multe personalități politice s-au alăturat programului care încurajează deplasarea cu mijloace alternative.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, au testat deja noua Dacia Spring, prima mașină electrică din istoria constructorului român.

Premierul Florin Cîțu a fost printre primii care s-au implicat în campanie. Cîțu a ales să meargă la biroul său de la Guvern folosind metroul și deplasându-se pe jos. Protestul spontan de la metrou, care a avut loc în urmă cu trei săptămâni, le-a stricat totuși planurile multora dintre cei care aveau de gând să lase acasă mașina personală.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide