Cât costă și ce dotări au modelele Ford care se construiesc în România?

Autor: David Andrei 27 iul. 2020 Știri auto

Ford construiește în România două dintre cele mai interesante modele ale sale. Este vorba despre EcoSport și despre noul Puma. Cât costă și ce dotări au?

GALERIE FOTO

Uzina de la Craiova va ajunge, anul acesta, la 1.000 de mașini pe zi. Va fi produsă o mașină la fiecare 67 de secunde. Era planul pus la cale de constructorul american. Pandemia de coronavirus i-a dat planul peste cap, dar uzina a reluat producția în trei schimburi săptămâna trecută și lucrează acum la foc automat. De pe liniile de asamblare de la Craiova ies Ford EcoSport și Ford Puma.

În România, Ford EcoSport are un preț de pornire de 19.600 de euro. Este un preț rezervat versiunii cu motor 1.0L Fox cu 125 de cai putere, cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte, și cu echipare Titanium.

În echiparea de bază se regăsesc culoarea Blazer Blue, geamurile electrice față, aer condiționat și pielea parțial ecologică, ce prezintă inserții metal gray. Șoferul primește și cotieră și poate regla funcțiile mașinii prin intermediul unui ecran tactil de 8 inci.

Ford Puma, cea mai modernă mașină construită în România

A ajuns în segmentul B și noul Ford Puma, cel mai modern model care vede lumina zilei în România. Este și singurul care a primit cinci stele la testele de siguranță Euro NCAP. Ford construiește noul său Puma exclusiv la Craiova, de unde este livrat către toate piețele europene și, în curând, și către Australia. Puma este și singurul mild hybrid construit vreodată în țara noastră.

Crossover-ul are un preț de pornire de 20.900 de euro. Viitorul posesor de Puma entry-level va primi mașina cu motor 1.0 EcoBoost și motor electric, care dezvoltă împreună 125 de cai putere, și transmisie manuală cu șase trepte. Echiparea de bază este, ca și în cazul lui EcoSport, Titanium. Aceasta aduce la bord scaune față Sport, tapițerie textilă Titanium și piele ecologică, dar și lumină ambientală LED.

Puma în echiparea de bază vine și cu senzori de parcare în față și în spate, un selector pentru alegerea modului de condus și funcție de detectare a oboselii șoferului.

Mașina are jante din aliaj de 17 inci, faruri și stopuri LED și oglinzi electrice și încălzite.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide