Președintele Klaus Iohannis a testat noul Ford Puma

Autor: David Andrei 22 iul. 2020 Știri auto

Președintele Klaus Iohannis a vizitat uzina Ford de la Craiova și a testat cel mai recent model construit acolo: noul Ford Puma.

GALERIE FOTO

Președintele Klaus Iohannis a urcat la volanul noului Ford Puma la Craiova. “Am făcut un test drive, mi-a plăcut mașina. Cred că este important ca România să fie cunoscută pentru astfel de uzine de mare succes”, a spus acesta după întâlnirea cu președintele Ford România, Ian Pearson.

Iohannis a văzut la Craiova și ediția aniversară Ford Mustang Bullit. Modelul are motor V8 de 5.0 litri, care dezvoltă 460 de cai putere și care este cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte. Mașina este vopsită în Dark Highland Green, nuanța care imită vopseaua caroseriei mașinii din filmul “Bullit” din anii ’60.

Klaus Iohannis Craiova Ford (7)

Șeful statului a pus accentul pe importanța industriei auto locale în economia României. “Avem potențial. Acum vom avea și banii pentru a face investițiile care transformă România în așa fel încât să fie mult mai atractivă pentru investitori și din domeniul automotive, sigur, și din toate celelalte domenii”, a spus Iohannis la Craiova.

Președintele le-a transmis autorităților locale să ia în calcul accesarea fondurilor europene în regiune, în vederea dezvoltării infrastructurii. De ani de zile, Ford cere finalizarea lucrărilor la drumul expres Craiova – Pitești și la autostrada Pitești-Sibiu. Accesul facil ar face zona mai tentantă pentru investitori.

“Pentru autoritățile locale am un mesaj clar: construiți proiecte pentru bani europeni! Știți că am negociat 80 de miliarde de euro bani europeni pentru România, bani care vor putea fi folosiți în următorii ani cu mare succes”, a explicat Iohannis.

Despre Ford Puma, mașina testată de președintele Klaus Iohannis

Ford Puma este primul automobil construit în România care a primit cinci stele la testele de siguranță Euro NCAP.

Puma va primi și o versiune sportivă, care va fi cea mai puternică mașină produsă vreodată în țara noastră. Puma ST va prelua motorul de 2.0 litri de la Fiesta ST.

În urmă cu șase luni, premierul Ludovic Orban a urcat și el la volanul noului crossover Ford.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide