Cât costă cel mai ieftin Volkswagen Golf în 2023. Ce oferă modelul compact al producătorului german

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iul. 2023 Știri auto

Volkswagen Golf este un nume celebru în industria auto. Cât costă cea mai ieftină versiune disponibilă a sa și ce primești pentru banii plătiți?

Volkswagen Golf este un nume care nu mai are nevoie de introducere. De decenii întregi se numără printre cele mai populare modele din portofoliul producătorului german de automobile, ajungând la generația cu numărul 8.

Comparativ cu predecesorul său, este mai mult o evoluție decât este o revoluție, cu un design simplu, dar de efect, care se integrează în gama actuală.

Situația curentă a făcut ca prețurile mașinilor noi să crească, astfel că vedem prețuri destul de mari chiar și la mașinile considerate de buget. Nici Volkswagen Golf nu scapă de acest fenomen, dar cât costă cea mai accesibilă versiune a compactei germane și ce primim de la modelul de bază atunci când ne raportăm la echipamente și dotări?

Cât costă cel mai ieftin Volkswagen Golf?

În România, cel mai ieftin Volkswagen Golf pe care îl putem cumpăra, costă 23.951 de euro. Este vorba despre echiparea de bază, numită Life, care include în standard faruri cu tehnologie LED, blocuri optice spate tot cu LED, senzori de parcare spate și, ca să încheiem cu aspectul exterior, mașina vine și cu jante din aliaj cu diametrul de 16 inch.

La interior, acest Golf de bază primește scaune tapițate cu material textil negru, cu reglaje manuale, cum este de așteptat la o astfel de versiune de bază, dar se bucură de un volan multifuncțional, cu comenzi, îmbrăcat în piele. În spatele acestuia regăsim un ecran digital pentru tabloul de bord, alături de el fiind și un ecran central pentru sistemul de infotainment.

Cât despre motorizare, varianta standard a lui Golf vine echipată cu motorul de 1,0 litri, motor ce dezvoltă 110 CP și care este conectat la o transmisie manuală cu șase trepte. Pentru această configurație, producătorul declară valori de consum cuprinse între 5,4 și 5,8 litri per suta de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide