Volkswagen Golf 8 va fi ultima generație cu motoare termice a compactei germane

Autor: Ionuț Vîlciu 03 apr. 2023 Știri auto

Conform oficialilor Volkswagen, cea de a opta generație a modelului Golf va fi și ultima care va fi echipată cu motoare cu ardere internă.

Se pare că Volkswagen nu intenționează să dezvolte o nouă generație de motoare cu ardere internă pentru modelul compact Golf.  Anunțul a venit chiar de la șeful companiei germane, Thomas Schaefer, într-un interviu acordat pentru publicația Automobilwoche, marcând sfârșitul liniei pentru un vehicul pus în vânzare din 1974, se arată într-un articol publicat de Reuters.

Cea de a opta generație a modelului Golf, aflată în prezent în producție, va fi ultima versiune de motor cu ardere a hathback-ului german. Golf 8 ar trebui să primească o serie de actualizări în decursul anului viitor. Decizia Volkswagen de a nu investi în motoare termice pentru o nouă generație a Golfului este un semn al schimbării, o schimbare care va duce producătorul german către o gamă de modele complet electrificată.

Volkswagen nu va mai dezvolta motoare termice pentru Golf

„Cu asta, mașina este pregătită până la sfârșitul deceniului. Apoi trebuie să vedem cum se dezvoltă acest segment”, a spus Schaefer. „Dacă lumea se va dezvolta complet diferit decât se aștepta până în 2026 sau 2027, am putea dezvolta un vehicul complet nou, dar nu cred că se va întâmpla. Până acum nu este de așteptat”, a mai adăugat el.

Marca Volkswagen, parte a Grupului Volkswagen, vizează vânzări de mașini complet electrice de 80% în Europa și de 55% în America de Nord până în 2030. Grupul vizează o pondere de 50% la nivel global până la acel moment.

Producătorul auto intenționează să păstreze numele de Golf pentru un viitor model electric. Noul model ar putea să fie lansat în 2028, conform spuselor lui Thomas Schaefer. De asemenea, odată cu prezentarea conceptului ID.2all am aflat că Volkswagen va aduce pe piață 10 noi modele complet electrice până în 2026.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide