Cât costă cele mai ieftine mașini de la Tesla în România. Model 3 și Y au prețuri ce rivalizează cu ale lui VW Passat

Autor: Ionuț Vîlciu 02 iun. 2023 Știri auto

Mașinile Tesla sunt tot mai populare pe drumurile din România. Cât costă cele mai accesibile modele Tesla și ce primești pentru banii plătiți?

Mașinile Tesla au devenit din ce în ce mai populare și în țara noastră. Le vedem tot mai des pe stradă, în special exemplare de Model 3 și Model Y, mașinile entry-level ale producătorului american de mașini electrice.

În ciuda unor așteptări, mașinile au prețuri destul de competitive pentru niște mașini complet electrice, iar echiparea de bază include multe dintre dotările uzuale de care majoritatea șoferilor vor avea nevoie, dotări pentru care, de foarte multe ori, trebuie să plătim în plus.

De asemenea, fiind vorba despre mașini electrice, intră în discuție bonusul acordat de statul român prin programul Rabla Plus. Cu ajutorul acestei subvenții de 10.000 de euro, prețul celor două mașini devine și mai atrăgător.

Cele mai accesibile modele Tesla vândute în România

Începem cu Tesla Model 3, al cărui preț pornește de la 41.990 de euro cu TVA inclus. Este vorba despre varianta standard, cu un singur motor electric și tracțiune spate. Chiar și așa, nu are deloc performanțe slabe, deoarece atinge 100 km/h în 6,1 secunde și 225 km/h viteză maximă. Și cifrele de autonomie sunt bune, deoarece Tesla spune că această versiune poate parcurge până la 510 kilometri (cu jantele aerodinamice). Cât despre opțiuni, echiparea de bază a lui Model 3 primește scaune electrice și încălzite pentru pasagerii din față, banchetă încălzită și volan încălzit. Toate mașinile vin echipate cu o trapă panoramică și ecranul de mari dimensiuni, cu navigație inclusă, sub care se află un încărcător wireless dublu, unde pot fi încărcate două telefoane simultan.

Este un pachet cuprinzător, iar cu subvenția de la stat, o astfel de mașină poate ajunge să coste puțin peste 30.000 de euro. De dragul comparației, cel mai ieftin Volkswagen Passat are un preț de 32.929 de euro, dar nu oferă aceleași dotări pe care Model 3 le are în standard.

Fratele său mai mare, Model Y, pornește în România de la prețul de 47.240 de euro. Fiind o mașină mai mare, cu alură de SUV, dar și ceva mai grea decât Model 3, este ceva mai lentă. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde și are o viteză maximă de 217 km/h, în varianta de bază. Autonomia declarară este de 455 de kilometri, puțin mai mică decât la Model 3. Din nou, cu reducerea prin Rabla Plus, mașina ajunge la un preț de aproximativ 37.000 de euro.

Ați cumpăra o astfel de mașină de la Tesla sau ați alege să rămâneți pe o mașină convențională, de la un alt brand?

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide