Cât costă Fiat Tipo, rivalul etern al Daciei Logan

Autor: Cristian Gubandru 26 apr. 2022 Știri auto

Fiat Tipo sedan, concurentul numărul unu pentru Dacia Logan, a primit un facelift în 2020 care l-a facut și mai atrăgător. Modelul a primit modificări de design și versiunea Cross.

Marea noutate este că panoul de instrumente analog a fost înlocuit cu un panou de instrumente digital cu diagonală de 7 inch, la care se adaugă sistemul de infotainment de 10.25 inch care folosește sistemul Uconnect.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Tipo facelift poate fi comandat în două noi nuanțe de caroserie: Ocean Blue și Paprika Orange.

Modelul italian Fiat Tipo are în 2022 un preț de pornire de 17.307 euro, însă există o ofertă în prezent care îi scade prețul la 15.749 euro. În schimb, Dacia Logan are un preț de 13.400 euro, fiind o diferență de vreo 2.000 de euro.

Motorizare Fiat Tipo

Singura motorizare disponibilă pe Tipo este un motor de 1.0 litru, care dezvoltă 100 de cai putere. Dacia Logan cu 100 de cai putere este versiunea Eco-G, cu rezervor de gaz petrolier lichefiat, și pornește de la 13.900 de euro. Rămâne astfel o mașină mai accesibilă decât Fiat Tipo.

Ca și Dacia Logan, versiunea de bază are jante din oțel de 15 inch si sistem de frânare automată de urgență, o dotare obligatorie la mașinile care se comercializează în statele membre ale Uniunii Europene.

Versiunea de top pornește de la 19.800 de euro. Vine cu aceeași motorizare, dar cu echiparea de top, Life. Aceasta dispune de sistem de aer condiționat automat, cruise control, oglinzi electrice și geamuri electrice spate. Fiat Tipo facelift Life are și stopuri LED, luminile de zi cu aceeași tehnologie fiind disponibile și la echiparea intermediară. Sedanul are și o camera pentru marșarier.

Dimensiuni

Fiat Tipo sedan măsoară 4.532 de milimetri în lungime, 1.792 de milimetri în lățime și 1.497 de milimetri în înălțime, având dimensiuni relativ comparabile cu cele ale modelului construit la Mioveni, Dacia Logan. Mașina românească este mai scurtă, măsurând 4.346 de milimetri în lungime, 1.733 de milimetri în lățime și 1.517 milimetri în înălțime. Cele două au un ampatament aproape identic: “italianul” – 2.636 milimetri, iar “românul” – 2.634 milimetri.

Deși mai scurt decât Tipo, Logan oferă un portbagaj cu volum asemănător: 510 litri pentru Dacia Logan și 520 de litri pentru Fiat Tipo sedan.

Sursa: Fiat

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide