Cât costă Hyundai Ioniq 5, un crossover electric de clasă medie cu dotări de top

Autor: Adrian Somai 02 ian. 2023 Știri auto

Lansat în urmă cu aproximativ doi ani, Hyundai Ioniq 5 a devenit rapid unul dintre cele mai apreciate modele din segmentul electric. Crossover de clasă medie, Ioniq 5 este primul model dezvoltat de constructorul asiatic pe o platformă dedicată exclusiv modelelor electrice, și anume E-GMP.

Cu o lungime de 4.64 metri și cu un ampatament de 3000 de mm, Ioniq 5 este un model care promite multe la capitolul interior. Potrivit Hyundai, Ioniq 5 oferă mai multă flexibilitate pentru adaptarea spațiului la stilul de viață al utilizatorilor, aducând la pachet mobilitate personalizată, spațiu reconfigurabil, precum și o atmosferă relaxantă în habitaclu. Cabina de dimensiuni generoase integrează un ecran tactil de 12 inci pentru sistemul multimedia și un instrumentar digital tot de 12 inci.

Pe piața auto europeană, Ioniq 5 s-a dovedit a fi un model de succes. Spre exemplu, în Germania, Ioniq 5 a obținut distincția „German Car of the Year 2022” (GCOTY), în cadrul categoriei „New Energy”. În etapă finală, crossover-ul 100% electric al celor de la Hyundai a concurat alături de modelele Audi E-Tron GT și Porsche 911 GT3.

„Hyundai Ioniq 5 este mai mult decât un autovehicul electric remarcabil. Pentru noi este modelul de top al acestui an”, a declarat Jens Meiners, membru al juriului – „German Car of the Year”. „Designul unic și experiența de condus au contribuit la obținerea unui punctaj peste medie”, a mai transmis acesta.

Cât costă Hyundai Ioniq 5 în România

Tiriac Auto vinde modelul cu zero emisii Hyundai Ioniq 5 cu un preț de listă de 56.596 de euro, cu toate taxele incluse. În acest caz, vorbim despre versiunea echipată cu un sistem de tracțiune spate și cu o putere de 229 de cai. De asemenea, mașina este echipată cu o baterie cu capacitate de 77 kW. Astfel, Ioniq 5 va beneficia de o autonomie de aproximativ 480 de kilometri, măsurați conform standardului WLTP.

În echiparea de bază a lui Ioniq 5 se regăsesc printre altele un set de jante din aliaj cu dimensiuni de 19 inci, lumini de zi și de poziție cu tehnologie LED, stopuri LED, oglinzi electrice și încălzite. De asemenea, pe listă mai sunt incluse următoarele: porturi USB spate, cameră video spate cu predicția traiectoriei, geamuri electrice față și spate, hayon acționat electric, încărcare wireless pentru telefon, sistem keyless entry/start, parbriz cu protecție acustică, etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide