Cât costă în Europa SUV-urile electrice vietnameze VinFast

Autor: Cristian Gubandru 14 mai 2022 Știri auto

Prețurile SUV-urilor electrice vietnameze VinFast au fost confirmate pentru Franța, Germania și Țările de Jos, unde VF 8 și VF 9 vor fi vândute cu echipările Eco și Plus și cu posibilitatea de a alege între o baterie de 82 kWh și una de 87,7 kWh.

Prețurile VinFast în Europa

În Franța, prețurile pentru VF 8 Eco încep de la 43.050 euro și cresc cu 300 euro pentru bateria mai mare. Prețurile pentru VF 8 Plus cresc la 50.900 euro și 51.200 euro pentru diferitele baterii, în timp ce prețul pentru VF 9 începe de la 58.700 euro și ajunge la 64.100 euro.

Producătorul vietnamez de mașini VinFast și designerul italian Pininfarina au prezentat două SUV-uri electrice la Mobile World Congress din Barcelona.  Cele două mașini vor fi lansate în Europa în a doua jumătate a anului 2022.

Cu cine vor rivaliza SUV-urile electrice

VF 8 este un SUV de segment D, unde are ca rivali modelele Kia Sorento, Hyundai Santa Fe, care nu sunt 100% electrice. În schimb, VF 9 este un SUV de segment E care are ca rivali modelele Toyota Land Cruiser, Ford Explorer.

VF 8 va fi disponibil cu două versiuni, Eco și Plus, amândouă electrice. SUV-ul, cu două motoare și tracțiune integrală, are o autonomie maximă de 500 de km și până la 402 CP și 620 Nm.

SUV-ul care poate transporta 5 pasageri va fi disponibil și cu un singur motor electric de 204 CP și o baterie care oferă o autonomie de 459 km.

VF 9, cu șase sau șapte locuri, ar trebui să aibă aceeași configurație și două motoare. Compania se așteaptă la un scor de 5 stele la testele Euro NCAP pentru ambele mașini.

În interior, modelele sunt echipate cu un ecran tactil de 15,6 inch. Butoanele fizice sunt puține, dar există un head-up display color care poate fi folosit pentru a urmări informații importante despre mașină.

Compania intenționează să folosească materiale ecologice pentru producția celor două modele. Scaunele vor avea tapițerie din piele ecologică. De asemenea, bateriile modelului vor fi reciclate pentru a reduce risipa de apă și poluarea.

VinFast spune că VF 8 (VF e35) și VF 9 (VF e36) sunt inspirate din designul mașinilor sport și susține că colaborarea cu Pininfarina va ajuta modelele sale să devină „mai eficiente, mai atractive și mai accesibile” pentru toți clienții.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide