Cât costă în România Kia e-Soul, un crossover 100% electric perfect pentru mediul urban

Autor: Adrian Somai 30 ian. 2023 Știri auto

Aflat deja la a treia generație, Kia e-Soul, cunoscut și sub numele de Soul EV, se dovedește a fi o opțiune demnă de luat în seamă pentru șoferii care își doresc un crossover pe care să îl conducă în special în mediul urban. Totuși, datorită bateriilor de generație nouă, care sunt cu până la 30% mai eficiente decât cele precedente, Kia e-Soul poate ieși fără probleme din oraș, versiunea de 150 kW având o autonomie de până la 450 de kilometri.

Modelul e-Soul este prevăzut cu tehnologia de recuperare a energiei pentru a maximiza autonomia de rulare. Aceasta include sistemul eficient de pompare a căldurii, care colectează căldura pierdută prin sistemul de răcire al automobilului. De asemenea, dispune de sistemul inovator al Kia, de ventilare individuală și aer condiționat, care oprește ventilarea cabinei de la sursă pentru toate locurile exceptându-l pe cel al șoferului.

Kia e-Soul este echipat de asemenea în dotarea standard, cu sistemul inteligent inovator de regenerare a forței de frânare, operat prin padelele situate în spatele volanului. Sistemul oferă șoferilor posibilitatea de a încetini automobilul și de a controla recuperarea energiei cinetice pentru a maximiza autonomia și eficiența.

e-Soul a obținut în 2020 premiul pentru “Mașină Urbană a Anului” (World Urban Car), dovada concretă care demonstrează tuturor că mașina sud-coreenilor este ideală pentru oraș. e-Soul combină performanța rulării cu zero emisii și autonomia electrică cu o caroserie compactă și un design destul de îndrăzneț.

Cel mai ieftin Kia e-Soul din România

Cea mai accesibilă versiunea Kia e-Soul de pe piața din țara noastră pornește de la 42.365 de euro, cu toate taxele incluse. Este vorba despre versiunea de 100 kW (136 CP și un cuplu maxim de 395 Nm), căreia i se alătură nivelul de echipare de bază Motion. În acest caz, autonomia ajunge la 276 de kilometri.

Lista de dotări se dovedește a fi însă una destul de generoasă: jante din aliaj de 17 inci, faruri cu halogen, lumini de zi cu LED, comenzi audio pe volan, lumină ambientală, USB, cameră vedere spate, pilot automat, tapițerie din stofă, geamuri electrice față și spate, oglinzi exterioare electrice, Bluetooth, etc.

Cel mai scump Kia e-Soul din România

Cei ce își doresc o versiune superioară din toate punctele de vedere, își pot îndrepta atenția către versiunea e-Soul 150 kW, echipată cu nivelul Premium, care are un pret de 48.665 euro. În acest caz, vorbim despre o putere de 204 cai și despre un cuplu maxim de 395 Nm. Viteza maximă ajunge la 167 km/h, iar accelerația 0 – 100 km/h este posibilă în 7.9 secunde. Autonomia ajunge de această dată până la 452 de kilometri.

Nivelul de echipare Premium aduce printre altele o serie de dotări suplimentare, printre care se numără și următoarele: stop spate LED, oglinzi exterioare electrice și încălzite, navigație cu ecran de 10.25 inci, volan îmbrăcat în piele, ceas digital, închidere centralizată, buton pornire motor, ornamente high glossy, boxe uși față și spate, geamuri spate fumurii, geamuri față atermice, faruri ceață cu LED, anvelope Nexen, etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide