Kia Telluride și Kia e-Soul câștigă premii World Car Awards 2020

Autor: ProMotor 09 apr. 2020 Știri auto

Kia Motors Corporation a câștigat două distincții importante la premiile World Car Awards 2020.

SUV-ul Telluride a primit marele premiu „Mașina anului 2020 în lume” (World Car of the Year), iar e-Soul a obținut „Mașina urbană a anului’ (World Urban Car). Kia Telluride a câștigat în fața unor adversari precum Mazda CX-30 și Mazda3.

Galerie foto

Titlul „World Car of the Year” obținut de Kia Telluride reprezintă o nouă distincție pentru un automobil care a obținut deja peste 70 de premii de la lansarea sa în 2019. SUV-ul a fost deja încoronat cu premiul „North American Utility Vehicle” și SUV-ul anului acordat de publicația MotorTrend, printre alte premii importante.

Disponibil în toată America de Nord și pe multe piețe globale Kia, modelul Kia Telluride îmbină o prezență puternică a designului exterior cu un habitaclu spațios, practic și de înaltă calitate, care poate găzdui până la opt pasageri.

e-Soul a fost desemnat Mașina urbană a anului în lume

Modelul 100% electric e-Soul a fost desemnat de către juriu drept automobilul ideal pentru oraș, combinând performanța rulării cu zero emisii și autonomia electrică impresionantă cu o caroserie compactă, un design îndrăzneț și un nivel înalt de practicitate. Kia Soul EV adevansat adversari precum MINI Electric și Volkswagen T-Cross.

Kia e-Soul dispune de un sistem de propulsie electric puternic, clienții putând alege între pachetul de baterii de 64 kWh sau 39.2 kWh. Modelul are o autonomie de până la 452 kilometri cu o singură încărcare a bateriei.

„Noi, cei de la Kia ,suntem cu adevărat onorați să primim nu doar unul, ci două premii din partea comisiei de jurizare a premiilor ‘World Car of the Year”, a declarat Thomas Schemera, vicepreședinte executiv și șef al diviziei de produse al Kia Motors Corporation. „Aceasta este una dintre cele mai acerbe competiții din industria auto mondială, dovedind că Telluride și e-Soul sunt automobile cu adevărat remarcabile. Aceste premii atestă talentul și eforturile unei echipe globale, care se străduiește să creeze automobile atractive, de înaltă calitate și practice pe care șoferii le iubesc.”

Câștigătorii premiilor „World Car Awards” sunt aleși de un juriu internațional independent alcătuit din 86 de jurnaliști din industria auto din 24 de țări.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: World Car Awards 2020



Comentarii
Inchide