Cât costă în România Mazda 2 facelift?

Autor: ProMotor 03 feb. 2020 MASINI NOI

După ce a fost prezentată publicului anul trecut, Mazda 2 facelift poate fi comandată acum în România. Printre noutățile pe care le aduce faceliftul modelului japonez de clasă mică amintim echipamentele noi, interiorul mai confortabil și sistemele de asistență actualizate.

Intră în Galeria FOTO

Modelul de clasă mică etalează și cele mai noi tehnologii Mazda, cum ar fi sistemele Mild-Hybrid și i-stop actualizat, cu rol în reducerea consumului de combustibil, și G-Vectoring Control Plus, care contribuie la o experiență de condus mai dinamică și mai sigură, ambele disponibile standard.

Modificările de la exterior includ spoilere, faruri LED și stopuri redesenate, noua grilă frontală specifică Mazda și jante noi de aliaj de 16”. Totodată, aripa cromată caracteristică gamei a fost extinsă pentru un aspect frontal mai dinamic și mai îndrăzneț. În habitaclu, scaunele au fost redesenate pentru a fi mai comode și mai ergonomice, în timp ce interiorul a câștigat și la capitolul insonorizare prin adoptarea unor noi materiale și tehnici de antifonare.

Sub capota versiunii 2020 Mazda2 regăsim motorul Skyactiv-G pe benzină de 1.5l și 90 CP care asigură o accelerație de 9,8 secunde de la 0 la 100 km/h în condițiile unui consum combinat de 5,3 l/100 km (în regim WLTP). Motorul poate fi conectat la o transmisie manuală cu șase rapoarte.

Din punctul de vedere al siguranței, Mazda2 2020 este dotată standard cu faruri LED, sistem de asistență la plecarea din rampă, senzori de monitorizare a presiunii din pneuri și sistem de control al tracțiunii. Opțional se adaugă senzori de parcare și cameră video pentru marșarier, sistemul de avertizare la depășirea benzii de rulare, sistemul de monitorizare a unghiului mort, sistemul de avertizare la deplasarea în marșarier și asistentul inteligent de frânare în oraș.

Prețul de comercializare în România pentru Mazda 2 facelift pornește de la 14.190 de euro cu TVA inclusă, corespunzătoare echipării Challenge. Echiparea superioară Takumi costă cu 2.000 de euro mai mult, dar aduce în plus echipamente ca jante de 16 inchi din aliaj, climatizare automată, ecran tactil de 7 inchi cu suport Apple CarPlay și Android Auto sau scaune față încălzite. Versiunea de vârf Takumi Plus costă 16.690 de euro cu TVA și adaugă la toate acestea tapițerie din piele, volan încălzit, oglindă heliomatică sau asistent inteligenta de frânare în oraș.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide