Un Ford Focus cu trăsături de McLaren Senna GTR – FOTO

Un Ford Focus cu trăsături de McLaren Senna GTR – FOTO

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Ai fi tentat să crezi că doar Aston Martin Valkyrie sau McLaren Senna GTR ar avea nevoie de eleron și difuzor de aer pentru mai multă aderanță, însă proprietarul unui Ford Focus ne contrazice. Această poză cu un sedan Ford Focus a fost postată pe Reddit, și pare a fi făcută în parcarea unei baze militară a Statelor Unite.

Eleronul, wing, în engleză, funcționează ca o aripa de avion întoarsă, și are ca scop crearea de portanță negativă, downforce în engleză, mărind aderență.

Proprietarul acestui Focus a fost, în mod evident, dornic să-și transforme mașina destul de banală în ceva mai special. Asta a însemnat montarea unui eleron uriaș pentru a ține mașina lipită de asfalt, dar și a atrage privirile. Mai există și un difuzor inspirat din cursele cu mașini cu mulți cai putere, difuzor ce pare a fi din metal învelit cu un material care imită fibra de carbon.

Eleronul și difuzorul improvizate sunt, probabil, nefuncționale. Aceste detalii se găsesc pe vehicule cu tracțiune din spate cu un nivel imens de putere. Acest Focus, însă, are tracțiune față și probabil nu a suferit nicio actualizare majoră a motorului.

 

 Comentarii
Inchide