Cât costă în România Subaru Forester, un SUV full-hybrid pregătit de orice provocare

Autor: Adrian Somai 13 dec. 2022 Știri auto

Subaru dezvăluia în urmă cu aproape un an detaliile oficiale referitoare la facelift-ul pregătit pentru modelul Forester, un SUV compact interesant pentru piața auto europeană. Nu este un SUV ieftin, însă trebuie subliniat încă din capul locului că vorbim despre un model disponibil doar într-o versiune full-hybrid bazată pe un motor e-Boxer.

Construit pe platforma Subaru Global Platform (SGP), noul Forester a fost prezentat cu o înfățișare ceva mai agresivă și cu mai multe opțiuni în ceea ce privește personalizarea exterioară. Potrivit constructorului, direcția și ținuta de drum au fost îmbunătățite, suspensia fiind de asemenea calibrată pentru a oferi un plus de confort.

Pe plan european, noul Forester poate fi echipat doar într-o versiune full-hybrid. Sistemul de propulsie are la bază un motor boxer de 2.0 litri cu 150 de cai putere și un cuplu maxim de 194 Nm, căruia i se alătură o unitate electrică de 17 cai și 66 Nm de cuplu. Tot la capitol tehnic mai amintim și transmisia automată CVT Lineatronic și sistemul de tracțiune integrală S-AWD.

Cât costă SUV-ul Subaru Forester în România

Mașina este oferită pe piața auto din țara noastră în patru niveluri de echipare: Trend, Active, Comfort și Platinium. În cazul nivelului de echipare de bază, Trend, prețurile practicate de producătorul nipon pornesc de la 38.190 de euro. Lista dotărilor opționale se dovedește a fi destul de generoasă însă, printre cele mai importante echipamente numarandu-se următoarele: faruri adaptive cu LED, oglinzi laterale reglabile electric, jante din aliaj cu dimensiuni de 17 inci, volan îmbrăcat în piele, tapițerie textilă, scaune față încălzite, geamuri electrice față și spate, sistem de climatizare automată pe două zone, oglinzi laterale încălzite, etc.

Mai departe, cea mai costisitoare versiune a SUV-ului Subaru Forester disponibilă în România este Platinium, care are un preț de pornire de 46.290 de euro. În acești bani sunt incluse printre altele un sistem infotainment Hardan-Kardon cu nouă difuzoare și display de 8 inci, un sistem de navigație, o oglindă interioare heliomată, tapițerie din piele, scaune spate încălzite, etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide