Subaru Forester facelift a debutat în Europa. Modelul este oferit doar în versiune full-hybrid (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 12 ian. 2022 Știri auto

Producătorul japonez Subaru a dezvăluit detaliile și fotografiile oficiale referitoare la Forester facelift destinat pieței europene. Modelul va fi disponibil doar într-o versiune full-hybrid bazată pe un motor e-Boxer.

Noul Subaru facelift este construit pe platforma Subaru Global Platform (SGP). Versiunea restilizată a SUV-ului compact nipon vine cu un nou look exterior mai agresiv. Subaru a actualizat și paleta de culori pentru caroserie cu nuanțele metalizate Autumn Green, Bright Bronze și Cascade Green Silica.

De asemenea, direcția și ținuta de drum au fost mult îmbunătățite, iar suspensia a fost recalibrată pentru un plus de confort.

Control prin gesturi al sistemului de climatizare

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Designul interior a rămas, practic, neschimbat. Cu toate acestea, se remarcă noua platformă de infotainment care dispune de nou ecran tactil de 8 inch. Acum, sistemul multimedia adaugă conectivitate Android Auto și Apple CarPlay.

Constructorul nipon anunță că versiunea europeană a lui Subaru Forester facelift beneficiază de mai multă tehnologie. Astfel, clienții europeni vor dispune între altele de control prin gesturi pentru a regla temperatura în habitaclu.

Noul Subaru Forester facelift va putea fi comandat în Europa doar într-o versiune full-hybrid. Sistemul de propulsie este format din motorul boxer de 2.0 litri și 150 CP și o unitate electrică de 17 CP și 66 Nm de cuplu.

Pornirea de pe loc se face în modul full-electric. În funcție de starea bateriei, SUV-ul poate parcurge până la 1,6 kilometri în acest mod.

Transmisia automată CVT „Lineatronic” și tracțiunea integrală S-AWD completează pachetul tehnic. Sistemul a fost configurat pentru a recupera energia din frânare și din faza de reținere a motorului la coborârea pantelor și în timpul decelerărilor.

În afara tracțiunii integrale permanente Forester facelift are o gardă la sol de 220 mm și sistemul X-Mode. Acesta a fost îmbunătățit astfel că mașina profită de întreaga capacitate a sistemului S-AWD până la o viteză maximă de 35 km/h.

Mașina este oferită în trei niveluri de echipare: L EyeSight, Sport EyeSight și S EyeSight. La capitolul siguranță, Subaru Forester facelift oferă standard pachetul „EyeSight”, ajuns la a patra generație. Acesta include funcții precum Automatic Emergency Steering, Adaptive Cruise control sau Lane Departure Prevention.

Mai rămâne doar ca divizia europeană Subaru să anunțe prețurile și data la care vor începe comenzile.
Sursa: Subaru
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Subaru


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide