Cât costă în România SUV-ul Cupra Formentor?

Autor: Mihai Morcovescu 07 dec. 2021 Știri auto

Cupra Formentor, primul model de sine stătător dezvoltat de divizia de performanță a spaniolilor de la Seat, este disponibil și în România. SUV-ul de performanță poate fi comandat la prețuri care pornesc de la 29.582 de euro cu TVA inclus.

Modelul entry-level este oferit în trei versiuni de motorizare cu combustie internă: 1.5 TSI și 150 CP, 2.0 TSI și 190 CP, respectiv, 2.0 TDI și 150 CP. Acestea pot fi asociate fie unei cutii de viteze manuală cu 6 trepte, fie unei transmisii automate DSG cu 7 rapoarte.

Cel mai accesibil model Cupra Formentor este cel echipat cu motorul 1.5 TSI de 150 de cai-putere, cutie manuală cu 6 trepte și tracțiune pe puntea față. Mașina are un preț de pornire de 29.582 de euro cu TVA inclus.

În acești bani, clienții primesc, între altele, zece airbag-uri, funcția „Welcome light” de iluminare a portierelor din față și o serie de sisteme de asistență. Dintre acestea amintim Light Assist (sistem asistare fază lungă faruri), Drive Profile (selectarea modului de conducere – Comfort, Sport, Individual) și Kessy Advanced (sistem inteligent de acces și de pornire/oprire motor fără cheie).

Versiunea de top VZ5 costă aproape 66.000 de euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din gama Formentor mai face parte și o variantă plug-in hybrid. Ansamblul este format dintr-un motor de 1,4 litri și 150 CP și o unitate electrică de 115 CP. În total, sistemul PHEV dezvoltă o putere maximă de 245 CP și 400 Nm de cuplu. Bateria are o capacitate de 13 kWh și promite o autonomie în modul electric de 58 de kilometri.

Cupra Formentor 1.4 E-Hybrid este creditat cu un consum electric de 14,9 kWh/100 km și costă de la 37.510 de euro cu TVA.

Vârful de gamă Cupra Formentor VZ5 are un preț de catalog de 65.698 de euro cu TVA. Spre deosebire de celelalte modele din gamă, Formentor VZ poate fi comandat doar în varianta cu motor pe benzină cu 5 cilindri de 2,5 litri, care produce 390 CP și 480 Nm cuplu.

Aceste resurse sunt transmise către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate DSG cu 7 trepte. Consumul anunțat este de 10,2 litri/100 km.

Sursa: Cupra

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cupra


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide